A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, a chilit karikázd fel. A sertéshúst vágd közepes kockákra, majd készíts elő minden hozzávalót.
A chili erősségét ízlés szerint szabályozhatod – ha enyhébbet szeretnél, távolítsd el a magokat.
Egy mély serpenyőben vagy lábasban hevíts olajat, majd pirítsd meg a vöröshagymát és a fokhagymát közepes lángon, míg illatos és üveges nem lesz.
Ne égesd meg a fokhagymát – csak addig süsd, míg aranyszínű nem lesz, különben keserű lehet az étel.
Add hozzá a sertéshúst, sózd, borsozd, majd pirítsd minden oldalán meg, míg színt kap. Ezután keverd hozzá a garnélapasztát.
A hús pirítása közben ne kevergesd folyamatosan – így szép kérget kap és ízesebb lesz.
Öntsd fel a kókusztej felével, fedd le, és főzd 20 percig közepes lángon, amíg a hús megpuhul. Ezután add hozzá a chilit és a maradék kókusztejet.
A kókusztejet ne forrald erősen, mert szétválhat – inkább lassan főzd, hogy selymes maradjon.
Főzd tovább fedő nélkül még 10-15 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik és fényes lesz. Időnként keverd át óvatosan.
Ha még intenzívebb ízt szeretnél, a végén egy kevés friss lime-lével megbolondíthatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.