Bicol Express kukoricával, gazdag és ínycsiklandó étel kókusztejjel

Bicol Express kukoricával

A Bicol Express egy tradicionális filippínó étel, amely híres fűszeres, gazdag és kókusztejes szószáról. Az étel származása a Bicol régióból ered, ahol a kókusztej és a fűszeres piri-piri paprika kombinációja egy különleges ízélményt alkot. Az ételt hagyományosan húsokkal készítik, de az én verzióm kukoricával is gazdagítva lett, hogy egy újabb réteget adjon hozzá. Az étel gazdag ízű és tápláló, ideális egy könnyű vacsorához vagy akár egy különleges étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Füstölt sertéshús (például tarjával)
1 cső Kukorica
400 ml Kókusztej
2 db Piri-piri vagy csili
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
50 ml Pálinka vagy fehérbor
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A füstölt sertéshúst vágd kisebb darabokra. A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a gyömbért reszeld le.

    A füstölt hús felkockázásánál ügyelj arra, hogy egyenletesek legyenek a darabok, így jobban sülnek és egyenletesebben főnek.

    2

    Egy nagy serpenyőben vagy wokban melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát és a reszelt gyömbért, amíg illatosak lesznek.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, hogy elkerüld a keserű ízt.

    3

    Add hozzá a felkockázott füstölt húsdarabokat, és pirítsd, amíg enyhén megpirulnak.

    A hús pirítása fontos lépés, mert így mélyebb ízt adunk az ételnek.

    4

    A kukoricát vágd le a csőről, és add hozzá a húsos keverékhez, majd pirítsd egy kicsit.

    Friss kukoricát használj, hogy roppanós és édes ízű legyen a zöldség.

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet, majd adj hozzá egy kevés pálinkát vagy fehérbort. Forrald fel, majd alacsony lángon főzd 10-15 percig, amíg az ízek összeérnek.

    A pálinka vagy a bor hozzáadása segít a szósz ízének gazdagításában.

    6

    Ha szükséges, sózd és borsozd ízlés szerint, majd tálald forrón.

    A Bicol Express akkor a legfinomabb, ha a kókusztej kellően átjárja a húsokat és a kukoricát.