A füstölt sertéshúst vágd kisebb darabokra. A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a gyömbért reszeld le.
A füstölt hús felkockázásánál ügyelj arra, hogy egyenletesek legyenek a darabok, így jobban sülnek és egyenletesebben főnek.
Egy nagy serpenyőben vagy wokban melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát és a reszelt gyömbért, amíg illatosak lesznek.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, hogy elkerüld a keserű ízt.
Add hozzá a felkockázott füstölt húsdarabokat, és pirítsd, amíg enyhén megpirulnak.
A hús pirítása fontos lépés, mert így mélyebb ízt adunk az ételnek.
A kukoricát vágd le a csőről, és add hozzá a húsos keverékhez, majd pirítsd egy kicsit.
Friss kukoricát használj, hogy roppanós és édes ízű legyen a zöldség.
Öntsd hozzá a kókusztejet, majd adj hozzá egy kevés pálinkát vagy fehérbort. Forrald fel, majd alacsony lángon főzd 10-15 percig, amíg az ízek összeérnek.
A pálinka vagy a bor hozzáadása segít a szósz ízének gazdagításában.
Ha szükséges, sózd és borsozd ízlés szerint, majd tálald forrón.
A Bicol Express akkor a legfinomabb, ha a kókusztej kellően átjárja a húsokat és a kukoricát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.