A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. A paprikát felkarikázzuk. A zöldbabot 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
A hagyma és fokhagyma aprításakor használj éles kést, hogy elkerüld a csúszkálást!
Egy nagy serpenyőben, közepes lángon felhevítjük a kókuszolajat. Belekerül a hagyma és a fokhagyma, amit pár percig pirítunk, amíg megpuhulnak és illatosak lesznek.
Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert keserűvé válik! Figyelj a színére és szagára!
Add hozzá a paprikát és a chilit. Pirítsd őket még egy pár percig, hogy a paprika kissé megpuhuljon és kiengedje az ízeket.
A chili mennyiségét ízlés szerint állíthatod, ha nem szereted túl csípősen, csökkentsd a mennyiséget!
Öntsd hozzá a kókusztejet és a hal alaplét. Sózd és borsozd, majd hagyd felforrni.
Ha nincs hal alaplét, készítheted sima zöldséges alaplével is, de a hal alaplé íze különlegesebbé teszi az ételt!
Miután felforrt, add hozzá a zöldbabot, és főzd kb. 10-15 percig, amíg a bab megpuhul, de még roppanós marad.
A zöldbab ne főjön túl, mert elveszíti a roppanós állagát. Kóstold meg főzés közben!
Ha a bab megpuhult, kész is van a Bicol Express zöldbabbal. Tálald rizs mellett vagy önálló ételként.
Ez a recept tökéletes köretként is, egy adag fehér rizzsel igazán laktató étel készül belőle!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.