A csirkehúst vágd vékony csíkokra. A fokhagymát apróra vágd, majd keverd össze a biltong fűszerkeverékkel, sóval, borssal és lime lével.
A csirkehúst vágd egyenletesen, hogy minden darab jól átjárja a fűszerkeverék.
A fűszeres csirkehúst pihentesd 20-30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha időd engedi, akár egy éjszakán át is hagyhatod a húst marinálódni a hűtőben, hogy még ízletesebb legyen.
Melegíts olívaolajat egy serpenyőben, és add hozzá a fűszeres csirkehúst. Pirítsd közepes lángon 5-7 percig, amíg a hús szépen megpirul és átsül.
A csirkehúst ne süsd túl, mert akkor kiszáradhat. Figyelj rá, hogy kívül ropogós, belül szaftos maradjon.
A sült csirkehúst vedd le a tűzről, és szórd meg friss korianderrel és szezámmaggal.
A koriander friss íze remekül illik a biltongos fűszerekhez, míg a szezámmag extra ropogósságot ad az ételnek.
Tálald az elkészült biltong csirkehúst egy egyszerű salátával, vagy köretként egy finom, könnyű étkezéshez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.