Biltong csirkehús friss korianderrel és szezámmaggal díszítve, szaftosan tálalva

Biltong csirkehússal

A biltong csirkehús egy afrikai eredetű étel, amelyet az ínycsiklandó fűszeres húsok kedvelői imádnak. A biltong fűszerkeverék, amely gyakran tartalmaz köményt, koriandert és chiliport, rendkívüli ízeket ad a csirkehúsnak. A csirkehús enyhén pirítva és fűszerezve szaftos és ínycsiklandó ételt eredményez, amely egy igazi ízélményt biztosít. A koriander és a szezámmag frissítő és ropogós elemeket adnak, hogy a fogás még különlegesebb legyen.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (mell)
2 ek. Biltong fűszerkeverék
1 tk.
1 csipet Bors
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Lime lé
2 ág Friss koriander
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd vékony csíkokra. A fokhagymát apróra vágd, majd keverd össze a biltong fűszerkeverékkel, sóval, borssal és lime lével.

    A csirkehúst vágd egyenletesen, hogy minden darab jól átjárja a fűszerkeverék.

    2

    A fűszeres csirkehúst pihentesd 20-30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha időd engedi, akár egy éjszakán át is hagyhatod a húst marinálódni a hűtőben, hogy még ízletesebb legyen.

    3

    Melegíts olívaolajat egy serpenyőben, és add hozzá a fűszeres csirkehúst. Pirítsd közepes lángon 5-7 percig, amíg a hús szépen megpirul és átsül.

    A csirkehúst ne süsd túl, mert akkor kiszáradhat. Figyelj rá, hogy kívül ropogós, belül szaftos maradjon.

    4

    A sült csirkehúst vedd le a tűzről, és szórd meg friss korianderrel és szezámmaggal.

    A koriander friss íze remekül illik a biltongos fűszerekhez, míg a szezámmag extra ropogósságot ad az ételnek.

    5

    Tálald az elkészült biltong csirkehúst egy egyszerű salátával, vagy köretként egy finom, könnyű étkezéshez.