Bisque fehérborral, tenger gyümölcsei leves gazdag tejszínnel

Bisque fehérborral

A bisque egy hagyományos francia étel, amelyet a tenger gyümölcseiből, főleg rákból és kagylóból készítenek. A leves gazdag és ínycsiklandó, amelyet fehérborral és tejszínnel gazdagítanak. A fehérbor kiemeli a tenger gyümölcsei természetes ízét, míg a tejszín sima, krémes állagot ad. Ezt a receptet gyakran készítik ünnepi alkalmakkor vagy különleges étkezésekhez, mivel igazi ínycsiklandó fogás.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 10 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Tenger gyümölcsei (pl. rák, kagyló, homár)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
200 ml Fehérbor
500 ml Hal alaplé
200 ml Tejszín
2 ek. Lisztes vaj (Roux)
1 tk. Petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tenger gyümölcseit alaposan tisztítsd meg, ha szükséges, hámozd meg, és vágd kisebb darabokra.

    A friss tenger gyümölcsei jobban kihozzák az étel ízét, de a fagyasztott is megfelelő.

    2

    A hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk, majd egy nagy lábasban olvasszuk meg a vajat, és pirítsuk meg a hagymát és fokhagymát.

    Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé válhat.

    3

    Miután a hagyma megpuhult, add hozzá a tenger gyümölcseit, és pirítsd őket néhány percig, hogy kiadják az ízüket.

    A tenger gyümölcseit ne süsd túl, mert akkor keménnyé válhatnak.

    4

    Öntsd hozzá a fehérbort, és hagyd forrni, amíg a folyadék el nem párolog a felére, hogy az ízek koncentrálódjanak.

    A fehérbor fokozza a bisque ízét, ezért fontos, hogy jó minőségű bort használj.

    5

    Adjuk hozzá a hal alaplevet és a petrezselymet, majd főzzük a levest 15 percig.

    A hal alaplé kulcsfontosságú, hogy az étel gazdag ízű legyen.

    6

    Készítsünk roux-t: egy külön serpenyőben olvasszuk meg a vajat, és keverjük hozzá a lisztet. Kevergetve főzzük 2-3 percig, amíg sűrűsödni kezd.

    A roux segít sűríteni a levest, hogy krémesebb legyen.

    7

    Hozzáadjuk a roux-ot a leveshez, és folyamatos keverés mellett főzzük további 10 percig.

    Ügyelj arra, hogy a roux ne csomósodjon össze, keverd alaposan, hogy sima állagú legyen.

    8

    Végül adjuk hozzá a tejszínt, sót és borsot, majd forraljuk fel, hogy a leves sűrű és krémes állagú legyen.

    A tejszín segít a leves lágy, sima textúrájában, és gazdag ízt ad.

    9

    Tálald a bisque-ot forrón, petrezselyemmel díszítve, és egy szelet friss bagettel.

    A bisque a legjobb, ha frissen tálalod, hogy a gazdag ízek teljesen érvényesüljenek.