A tenger gyümölcseit alaposan tisztítsd meg, ha szükséges, hámozd meg, és vágd kisebb darabokra.
A friss tenger gyümölcsei jobban kihozzák az étel ízét, de a fagyasztott is megfelelő.
A hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk, majd egy nagy lábasban olvasszuk meg a vajat, és pirítsuk meg a hagymát és fokhagymát.
Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé válhat.
Miután a hagyma megpuhult, add hozzá a tenger gyümölcseit, és pirítsd őket néhány percig, hogy kiadják az ízüket.
A tenger gyümölcseit ne süsd túl, mert akkor keménnyé válhatnak.
Öntsd hozzá a fehérbort, és hagyd forrni, amíg a folyadék el nem párolog a felére, hogy az ízek koncentrálódjanak.
A fehérbor fokozza a bisque ízét, ezért fontos, hogy jó minőségű bort használj.
Adjuk hozzá a hal alaplevet és a petrezselymet, majd főzzük a levest 15 percig.
A hal alaplé kulcsfontosságú, hogy az étel gazdag ízű legyen.
Készítsünk roux-t: egy külön serpenyőben olvasszuk meg a vajat, és keverjük hozzá a lisztet. Kevergetve főzzük 2-3 percig, amíg sűrűsödni kezd.
A roux segít sűríteni a levest, hogy krémesebb legyen.
Hozzáadjuk a roux-ot a leveshez, és folyamatos keverés mellett főzzük további 10 percig.
Ügyelj arra, hogy a roux ne csomósodjon össze, keverd alaposan, hogy sima állagú legyen.
Végül adjuk hozzá a tejszínt, sót és borsot, majd forraljuk fel, hogy a leves sűrű és krémes állagú legyen.
A tejszín segít a leves lágy, sima textúrájában, és gazdag ízt ad.
Tálald a bisque-ot forrón, petrezselyemmel díszítve, és egy szelet friss bagettel.
A bisque a legjobb, ha frissen tálalod, hogy a gazdag ízek teljesen érvényesüljenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.