A homárt megtisztítom, a húsát kiveszem a héjából és félreteszem. A hagymát, zellert, sárgarépát és fokhagymát apróra vágom.
A homár pucolásánál figyelj oda, hogy ne sértsd meg a húsát, és tartsd meg a héját a leves gazdagításához.
Egy nagyobb lábasban forrósítom az olajat, majd hozzáadom a felaprított zöldségeket és fokhagymát. Pár percig pirítom, amíg megpuhulnak.
A zöldségek pirítása elősegíti, hogy a leves alapja gazdag ízeket kapjon.
Hozzáadom a vörösbort és hagyom, hogy elpárologjon, majd felöntöm az alaplével. Főzöm 20-25 percig, hogy a zöldségek ízei jól kioldódjanak.
A vörösbor gazdagítja a bisque ízét, de ügyelj arra, hogy ne maradjon túlságosan erős a bor íze.
A homár húsát hozzáadom az alaphoz, majd 5-7 percig főzöm, amíg a hús megpuhul. Ezután hozzáadom a tejszínt, sóval, borssal és római köménnyel fűszerezem.
A homárt ne főzd túl sokáig, hogy ne veszítse el a finom textúráját és ne keményedjen meg.
A kész bisque-t botmixerrel pürésítem, hogy sima és krémes állagú legyen.
Ha még simább textúrát szeretnél, szűrőn is átpasszírozhatod.
Tálalás előtt frissen tálalom a bisque-t, és opcionálisan díszítem egy kis extra homár hússal.
Tálaláskor egy kis friss petrezselyem vagy egy csepp citromlé is csodás ízhatást adhat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.