Bisque homárral, gazdag tejszínes leves tenger gyümölcseivel

Bisque homárral

A bisque egy klasszikus francia tenger gyümölcsei leves, amelyet különféle tengeri étkekkel, így homárral is készítenek. A bisque története a 17. századig nyúlik vissza, és azóta is a francia konyha egyik alapételévé vált. A homárral készült bisque különleges élményt kínál, mivel a homár íze gazdagítja a leves minden falatját, miközben a tejszín és a fűszerek finom egyensúlyt alkotnak a krémes állaggal.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Homár
1 db Hagyma
1 db Zellergumó
2 db Sárgarépa
3 gerezd Fokhagyma
100 ml Vörösbor
1 l Alaplé
200 ml Tejszín
2 ek. Olaj
1 tk.
1 tk. Bors
1 tk. Római kömény

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A homárt megtisztítom, a húsát kiveszem a héjából és félreteszem. A hagymát, zellert, sárgarépát és fokhagymát apróra vágom.

    A homár pucolásánál figyelj oda, hogy ne sértsd meg a húsát, és tartsd meg a héját a leves gazdagításához.

    2

    Egy nagyobb lábasban forrósítom az olajat, majd hozzáadom a felaprított zöldségeket és fokhagymát. Pár percig pirítom, amíg megpuhulnak.

    A zöldségek pirítása elősegíti, hogy a leves alapja gazdag ízeket kapjon.

    3

    Hozzáadom a vörösbort és hagyom, hogy elpárologjon, majd felöntöm az alaplével. Főzöm 20-25 percig, hogy a zöldségek ízei jól kioldódjanak.

    A vörösbor gazdagítja a bisque ízét, de ügyelj arra, hogy ne maradjon túlságosan erős a bor íze.

    4

    A homár húsát hozzáadom az alaphoz, majd 5-7 percig főzöm, amíg a hús megpuhul. Ezután hozzáadom a tejszínt, sóval, borssal és római köménnyel fűszerezem.

    A homárt ne főzd túl sokáig, hogy ne veszítse el a finom textúráját és ne keményedjen meg.

    5

    A kész bisque-t botmixerrel pürésítem, hogy sima és krémes állagú legyen.

    Ha még simább textúrát szeretnél, szűrőn is átpasszírozhatod.

    6

    Tálalás előtt frissen tálalom a bisque-t, és opcionálisan díszítem egy kis extra homár hússal.

    Tálaláskor egy kis friss petrezselyem vagy egy csepp citromlé is csodás ízhatást adhat.