A rákfejeket egy nagy lábasban olívaolajon pirítsuk meg, hogy enyhén karamellizálódjanak és kiadják a friss ízüket.
Ne pirítsd túl a rákfejeket, hogy ne keseredjenek meg. A cél, hogy a pörkölés fokozza az ízeket.
A zöldségeket (hagymát, sárgarépát, zellert) vágd fel apróra, majd add hozzá a rákfejekhez. Pirítsd őket 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A zöldségeket apróra vágva gyorsabban főnek, és jobban kiadják az ízeiket.
Add hozzá a fokhagymát és a fehérbort, majd forrald fel. Főzd 5 percig, hogy a bor egy kicsit elpárologjon.
A fehérbor fokozza a bisque friss ízét, és segít kiemelni a rák aromáját.
Öntsd hozzá a hal alaplevet, sót és borsot, majd főzd 20 percig, hogy a leves ízei összeérjenek és a folyadék egy kicsit besűrűsödjön.
Alacsony lángon főzd, hogy az alaplé ne forrjon túl gyorsan, és az ízek lassan kioldódjanak.
A kész levest szűrd át egy szűrőn, hogy a zöldségeket és rákfejeket eltávolítsuk. A levest visszahelyezheted a lábasba.
Egy finom szűrés segít, hogy a bisque krémes és tiszta állagú maradjon.
Öntsd hozzá a tejszínt, majd főzd tovább 5-7 percig, hogy a leves sűrűsödjön és krémes állagúvá váljon.
A tejszín teszi gazdaggá a bisque textúráját, és simává varázsolja a levest.
Tálalás előtt locsold meg egy kevés olívaolajjal, és díszítsd friss petrezselyemmel. Tálald melegen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.