Bisque olívaolajjal, gazdag rákleves tejszínnel és petrezselyemmel

Bisque olívaolajjal

A bisque egy klasszikus francia leves, amely a tenger gyümölcseivel, főként rákfejekkel készül. A leves gazdag ízvilágát a friss fűszerek és a tejszín adja. Az olívaolaj hozzáadása finom simaságot és gazdagságot ad a levesnek. Az étel a francia tengerparti konyha egyik legismertebb fogása, amely minden falatban egy igazi ínycsiklandó élményt kínál.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Rákfejek
1 db Vöröshagyma
1 db Zellergumó
2 db Sárgarépa
3 gerezd Fokhagyma
150 ml Fehérbor
500 ml Hal alaplé
3 ek. Olívaolaj
200 ml Tejszín
1 tk. Friss petrezselyem
1 csipet
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rákfejeket egy nagy lábasban olívaolajon pirítsuk meg, hogy enyhén karamellizálódjanak és kiadják a friss ízüket.

    Ne pirítsd túl a rákfejeket, hogy ne keseredjenek meg. A cél, hogy a pörkölés fokozza az ízeket.

    2

    A zöldségeket (hagymát, sárgarépát, zellert) vágd fel apróra, majd add hozzá a rákfejekhez. Pirítsd őket 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A zöldségeket apróra vágva gyorsabban főnek, és jobban kiadják az ízeiket.

    3

    Add hozzá a fokhagymát és a fehérbort, majd forrald fel. Főzd 5 percig, hogy a bor egy kicsit elpárologjon.

    A fehérbor fokozza a bisque friss ízét, és segít kiemelni a rák aromáját.

    4

    Öntsd hozzá a hal alaplevet, sót és borsot, majd főzd 20 percig, hogy a leves ízei összeérjenek és a folyadék egy kicsit besűrűsödjön.

    Alacsony lángon főzd, hogy az alaplé ne forrjon túl gyorsan, és az ízek lassan kioldódjanak.

    5

    A kész levest szűrd át egy szűrőn, hogy a zöldségeket és rákfejeket eltávolítsuk. A levest visszahelyezheted a lábasba.

    Egy finom szűrés segít, hogy a bisque krémes és tiszta állagú maradjon.

    6

    Öntsd hozzá a tejszínt, majd főzd tovább 5-7 percig, hogy a leves sűrűsödjön és krémes állagúvá váljon.

    A tejszín teszi gazdaggá a bisque textúráját, és simává varázsolja a levest.

    7

    Tálalás előtt locsold meg egy kevés olívaolajjal, és díszítsd friss petrezselyemmel. Tálald melegen.