Bisque rákokkal, gazdag tejszínes leves tenger gyümölcseivel

Bisque rákokkal

A bisque egy klasszikus francia tenger gyümölcsei leves, amelyet eredetileg rákokkal készítettek. A bisque története visszanyúlik a 17. századig, és azóta is a francia konyha egyik alapételévé vált. Ez a gazdag, tejszínes leves a tenger gyümölcseivel és a fűszerekkel tökéletesen egyesíti a francia konyha finomságait. A rákokkal készült bisque a legjobb választás különleges vacsorákra vagy ünnepi étkezésekhez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Rákok
1 db Hagyma
1 db Zellergumó
2 db Sárgarépa
3 gerezd Fokhagyma
100 ml Vörösbor
1 l Alaplé
200 ml Tejszín
2 ek. Olaj
1 tk.
1 tk. Bors
1 tk. Római kömény

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rákokat megtisztítom és félreteszem. A hagymát, zellert, sárgarépát és fokhagymát apróra vágom.

    A rákokat gyorsan és finoman kell kezelni, hogy ne veszítsenek el a textúrájukból.

    2

    Egy nagyobb lábasban forrósítom az olajat, majd hozzáadom a felaprított zöldségeket és a fokhagymát. Pár percig pirítom, amíg megpuhulnak.

    A zöldségek pirítása segít kihozni az ízüket, így gazdagabb lesz a bisque íze.

    3

    Hozzáadom a vörösbort és hagyom, hogy elpárologjon, majd felöntöm az alaplével, és közepes lángon főzöm 20-30 percig.

    A vörösbor hozzáadásával egy mélyebb, gazdagabb ízt adunk a bisque-hoz.

    4

    Miután a leves alapja elkészült, hozzáadom a rákokat, és 5-7 percig főzöm. Amikor a rákok megpuhulnak, hozzáadom a tejszínt és fűszerezem sóval, borssal és római köménnyel.

    A rákokat ne főzd túl sokáig, hogy ne keményedjenek meg.

    5

    A kész bisque-t botmixerrel pürésítem, hogy sima és krémes állagú legyen.

    A pürésítéshez használhatsz szűrőt is, hogy még simább levest kapj.

    6

    Tálalás előtt egy utolsó ízesítés után, a bisque-t frissen tálalom, és opcionálisan díszítem egy kis extra főtt rák hússal.

    Tálaláskor egy kis petrezselyem vagy kakukkfű is remekül illik a bisque-hoz.