A rákokat megtisztítom és félreteszem. A hagymát, zellert, sárgarépát és fokhagymát apróra vágom.
A rákokat gyorsan és finoman kell kezelni, hogy ne veszítsenek el a textúrájukból.
Egy nagyobb lábasban forrósítom az olajat, majd hozzáadom a felaprított zöldségeket és a fokhagymát. Pár percig pirítom, amíg megpuhulnak.
A zöldségek pirítása segít kihozni az ízüket, így gazdagabb lesz a bisque íze.
Hozzáadom a vörösbort és hagyom, hogy elpárologjon, majd felöntöm az alaplével, és közepes lángon főzöm 20-30 percig.
A vörösbor hozzáadásával egy mélyebb, gazdagabb ízt adunk a bisque-hoz.
Miután a leves alapja elkészült, hozzáadom a rákokat, és 5-7 percig főzöm. Amikor a rákok megpuhulnak, hozzáadom a tejszínt és fűszerezem sóval, borssal és római köménnyel.
A rákokat ne főzd túl sokáig, hogy ne keményedjenek meg.
A kész bisque-t botmixerrel pürésítem, hogy sima és krémes állagú legyen.
A pürésítéshez használhatsz szűrőt is, hogy még simább levest kapj.
Tálalás előtt egy utolsó ízesítés után, a bisque-t frissen tálalom, és opcionálisan díszítem egy kis extra főtt rák hússal.
Tálaláskor egy kis petrezselyem vagy kakukkfű is remekül illik a bisque-hoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.