Black pudding klasszikus változat, sült marhahússal, tormával és friss petrezselyemmel

Black pudding klasszikus változat

A black pudding eredetileg az Egyesült Királyságban vált ismertté, és az ottani hagyományos reggelik egyik alapdarabja. A receptben a vér és a hús kombinációja fűszerekkel és egy kis krumplival kiegészülve biztosítja a gazdag ízélményt. A tormával tálalva igazi különlegesség, amit a füstölt húsokkal és tojással együtt fogyasztanak. Az étel gazdag történettel bír, és a középkori időkben különösen a munkások számára készítették.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Vér (sertés)
300 g Marhahús (darált)
1 db Hagyma
100 g Zsemlemorzsa
2 db Krumpli
1 tk. Fűszerkeverék (majoránna, kakukkfű, szerecsendió)
2 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Bors
1 db Bél (disznóbéltömlő)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk.

    A hagymát ne pirítsd túl, csak annyira, hogy üvegesedjen.

    2

    A krumplit hámozd meg, és főzd meg sós vízben, majd pürésítsd.

    A püré ne legyen túl folyós, inkább sűrűbb állagúra próbáld készíteni.

    3

    A vért, darált marhahúst, pürésített krumplit, zsemlemorzsát és a pirított hagymát egy nagy tálban alaposan keverd össze.

    Minden hozzávalót jól elegyíts, hogy az ízek összeérjenek, és ne maradjanak csomók.

    4

    Fűszerezd meg majoránnával, kakukkfűvel, szerecsendióval, sóval és borssal, majd a keveréket töltsd a bélbe.

    A bél töltésekor ügyelj arra, hogy ne töltsd túl, mert főzés közben megduzzad.

    5

    A töltött bélrészeket kössük le, majd forrásban lévő vízben 30-40 percig főzzük. Ha elkészült, hagyjuk pihenni, hogy lehűljön.

    A bél ne pukkadjon ki a főzés során, ezért ügyelj a megfelelő hőmérsékletre.

    6

    A kész black puddingot szeletelve tálalhatjuk, például pirított kenyérrel vagy tojással.

    A black puddingot a legjobban pirítva, ropogósra sütve lehet tálalni, hogy még ínycsiklandóbb legyen.