A hagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgjuk, majd egy serpenyĆben, kevĂ©s olajon megpirĂtjuk.
A hagymĂĄt ne pirĂtsd tĂșl, csak annyira, hogy ĂŒvegesedjen.
A krumplit hĂĄmozd meg, Ă©s fĆzd meg sĂłs vĂzben, majd pĂŒrĂ©sĂtsd.
A pĂŒrĂ© ne legyen tĂșl folyĂłs, inkĂĄbb sƱrƱbb ĂĄllagĂșra prĂłbĂĄld kĂ©szĂteni.
A vĂ©rt, darĂĄlt marhahĂșst, pĂŒrĂ©sĂtett krumplit, zsemlemorzsĂĄt Ă©s a pirĂtott hagymĂĄt egy nagy tĂĄlban alaposan keverd össze.
Minden hozzĂĄvalĂłt jĂłl elegyĂts, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek, Ă©s ne maradjanak csomĂłk.
FƱszerezd meg majorånnåval, kakukkfƱvel, szerecsendióval, sóval és borssal, majd a keveréket töltsd a bélbe.
A bĂ©l töltĂ©sekor ĂŒgyelj arra, hogy ne töltsd tĂșl, mert fĆzĂ©s közben megduzzad.
A töltött bĂ©lrĂ©szeket kössĂŒk le, majd forrĂĄsban lĂ©vĆ vĂzben 30-40 percig fĆzzĂŒk. Ha elkĂ©szĂŒlt, hagyjuk pihenni, hogy lehƱljön.
A bĂ©l ne pukkadjon ki a fĆzĂ©s sorĂĄn, ezĂ©rt ĂŒgyelj a megfelelĆ hĆmĂ©rsĂ©kletre.
A kĂ©sz black puddingot szeletelve tĂĄlalhatjuk, pĂ©ldĂĄul pirĂtott kenyĂ©rrel vagy tojĂĄssal.
A black puddingot a legjobban pirĂtva, ropogĂłsra sĂŒtve lehet tĂĄlalni, hogy mĂ©g ĂnycsiklandĂłbb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.