A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk.
A hagymát ne pirítsd túl, csak annyira, hogy üvegesedjen.
A krumplit hámozd meg, és főzd meg sós vízben, majd pürésítsd.
A püré ne legyen túl folyós, inkább sűrűbb állagúra próbáld készíteni.
A vért, darált marhahúst, pürésített krumplit, zsemlemorzsát és a pirított hagymát egy nagy tálban alaposan keverd össze.
Minden hozzávalót jól elegyíts, hogy az ízek összeérjenek, és ne maradjanak csomók.
Fűszerezd meg majoránnával, kakukkfűvel, szerecsendióval, sóval és borssal, majd a keveréket töltsd a bélbe.
A bél töltésekor ügyelj arra, hogy ne töltsd túl, mert főzés közben megduzzad.
A töltött bélrészeket kössük le, majd forrásban lévő vízben 30-40 percig főzzük. Ha elkészült, hagyjuk pihenni, hogy lehűljön.
A bél ne pukkadjon ki a főzés során, ezért ügyelj a megfelelő hőmérsékletre.
A kész black puddingot szeletelve tálalhatjuk, például pirított kenyérrel vagy tojással.
A black puddingot a legjobban pirítva, ropogósra sütve lehet tálalni, hogy még ínycsiklandóbb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.