Boerewors kenyérrel, friss korianderrel díszítve

Boerewors kenyérrel

A boerewors egy hagyományos dél-afrikai étel, amelyet fűszeres, zamatos kolbásszal készítenek. A boerewors kenyérrel egy egyszerű, de ínycsiklandó étel, amely a kolbász gazdag ízét és a friss kenyér együttesét hozza létre. Ezt az ételt gyakran fogyasztják étkezésekkor, különösen dél-afrikai piknikeken. A joghurt és a paradicsomos szósz felfrissíti és kiegyensúlyozza a fűszeres kolbászt, míg a koriander hozzáadja a friss, zöld ízt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Boerewors (dél-afrikai kolbász)
4 szelet Kenyér (friss, például fehér kenyér)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 ág Friss koriander
2 db Friss paradicsom
100 ml Joghurt
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A boerewors-t vágd szeletekre, és egy serpenyőben olívaolajban süsd meg mindkét oldalát, amíg szépen megpirul.

    A boerewors-t közepes hőfokon süsd, hogy ne égjen meg, hanem szépen átsüljön.

    2

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágd, és egy másik serpenyőben pirítsd meg az olívaolajban, amíg üvegesedni nem kezd.

    A hagyma és fokhagyma pirítása a legjobb alapot adja a kolbászhoz, és kiemeli az ízeket.

    3

    A paradicsomot vágd kockákra, és add hozzá a pirított hagymához. Főzd még 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A paradicsom friss íze remekül illik a fűszeres kolbászhoz, és segít egy szószt alkotni.

    4

    A joghurtot keverd el egy kis sóval és borssal, majd a pirított boereworsra és a kenyérszeletekre kanalazd.

    A joghurt frissítő ízt ad, és segít enyhíteni a fűszeres kolbász ízét.

    5

    Tálald a boerewors-t a kenyérszeleteken, és díszítsd friss korianderrel.

    A koriander friss zöld íze szépen kiegészíti a fűszeres ételt, és színt ad neki.