Bolo de fubá karamellöntettel, frissen tálalva

Bolo de fubá karamellöntettel

A Bolo de fubá egy hagyományos brazil sütemény, amelyet kukoricadara (fubá) felhasználásával készítenek. Az édesség eredete a brazil vidéki konyhába nyúlik vissza, ahol egyszerű, de tápláló finomságként szolgált. A karamellöntet hozzáadása egy különleges ízt és gazdag textúrát ad, és egyedivé teszi a hagyományos Bolo de fubát. Ez a desszert tökéletes választás ünnepi alkalmakkor vagy hétvégi kávé mellé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Rizsliszt
250 g Cukor
200 ml Tej
3 db Tojás
100 g Vaj
1 tk. Sütőpor
0.5 tk.
100 g Kukoricakeményítő
1 cs. Vaníliás cukor
150 g Barna cukor
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd fel, majd keverd össze a cukorral, a tojásokkal és a vaníliás cukorral.

    Ha a vajat mikróban olvasztod, ügyelj arra, hogy ne forrjon fel, csak enyhén melegedjen át.

    2

    A lisztet, a kukoricakeményítőt és a sütőport szitáld össze, majd add hozzá a tojásos keverékhez.

    A száraz összetevőket szitálás előtt ne hagyd ki, így elkerülheted a csomósodást.

    3

    Add hozzá a tejet, és keverd simára a tésztát.

    A tej legyen szobahőmérsékletű, hogy ne hűtse le a tésztát, és könnyebben összeálljon.

    4

    A kész tésztát öntsd bele egy kivajazott formába, majd süsd 180 °C-on 40-45 percig, amíg a tészta szépen megemelkedik és aranybarna lesz.

    A tészta sütés közben a tetejét érdemes 20 perc után alufóliával letakarni, hogy ne égjen meg.

    5

    Amíg a tészta sül, készítsd el a karamellöntetet. A barna cukrot és a vizet egy lábasban melegítsd alacsony hőmérsékleten, amíg a cukor fel nem olvad.

    A karamellöntethez ne használj túl magas hőt, mert könnyen megéghet a cukor.

    6

    Miután a cukor felolvadt, emeld meg a hőmérsékletet közepesre, és főzd 5-7 percig, amíg a szirup sűrűsödni kezd.

    A karamell akkor kész, ha a szirup sűrű és aranybarna színű, de ügyelj arra, hogy ne égjen meg.

    7

    Miután a tészta elkészült, hagyd egy kicsit hűlni, majd öntsd rá a karamellöntetet.

    A karamellöntet a sütemény tetejére öntve még finomabbá teszi a desszertet.