A vajat olvaszd fel, majd keverd össze a cukorral, a tojásokkal és a vaníliás cukorral.
Ha a vajat mikróban olvasztod, ügyelj arra, hogy ne forrjon fel, csak enyhén melegedjen át.
A lisztet, a kukoricakeményítőt és a sütőport szitáld össze, majd add hozzá a tojásos keverékhez.
A száraz összetevőket szitálás előtt ne hagyd ki, így elkerülheted a csomósodást.
Add hozzá a tejet, és keverd simára a tésztát.
A tej legyen szobahőmérsékletű, hogy ne hűtse le a tésztát, és könnyebben összeálljon.
A kész tésztát öntsd bele egy kivajazott formába, majd süsd 180 °C-on 40-45 percig, amíg a tészta szépen megemelkedik és aranybarna lesz.
A tészta sütés közben a tetejét érdemes 20 perc után alufóliával letakarni, hogy ne égjen meg.
Amíg a tészta sül, készítsd el a karamellöntetet. A barna cukrot és a vizet egy lábasban melegítsd alacsony hőmérsékleten, amíg a cukor fel nem olvad.
A karamellöntethez ne használj túl magas hőt, mert könnyen megéghet a cukor.
Miután a cukor felolvadt, emeld meg a hőmérsékletet közepesre, és főzd 5-7 percig, amíg a szirup sűrűsödni kezd.
A karamell akkor kész, ha a szirup sűrű és aranybarna színű, de ügyelj arra, hogy ne égjen meg.
Miután a tészta elkészült, hagyd egy kicsit hűlni, majd öntsd rá a karamellöntetet.
A karamellöntet a sütemény tetejére öntve még finomabbá teszi a desszertet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.