Bolo de rolo di贸val szeletelve, frissen t谩lalva

Bolo de rolo di贸val

A Bolo de rolo a brazil konyha egyik legismertebb 茅dess茅ge, amelyet hagyom谩nyosan a karnev谩l idej茅n fogyasztanak. A di贸s v谩ltozat egy igazi klasszikus, amely a gazdag, vajas t茅szt谩t 茅s a finom di贸t kombin谩lja. A s眉tem茅ny eredetileg egy egyszer疟 pisk贸ta volt, amit k眉l枚nb枚z艖 t枚ltel茅kekkel k茅sz铆tettek, ma m谩r a di贸s v谩ltozat az egyik legn茅pszer疟bb. A tekercs form谩ja k眉l枚nleges l谩tv谩nyt ny煤jt, 茅s a di贸 茅des, roppan贸s 铆ze minden falatban ott van. Ez a s眉tem茅ny nemcsak a brazil csal谩dok, hanem a vend茅gv谩r贸 asztalok szt谩rja is.

El艖k茅sz眉let 20 perc
Elk茅sz铆t茅s 25 perc
Teljes 45 perc
2100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 8
250 g Liszt
200 g Cukor
6 db Toj谩s
100 g Vaj
100 g Di贸
1 ek. S眉t艖por
1 tk. Van铆lia kivonat
0.5 tk. Fah茅j
150 g 脕fonyalekv谩r

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A toj谩sokat a cukorral egy眉tt egy nagy t谩lban verj眉k fel, am铆g vil谩gos 茅s habos nem lesz.

    Haszn谩lj szobah艖m茅rs茅klet疟 toj谩sokat, 铆gy k枚nnyebben felverheted 艖ket.

    2

    A vajat olvaszd meg, majd adj hozz谩 van铆li谩t 茅s fah茅jat. Ezt keverd 枚ssze a toj谩sos kever茅kkel.

    A vaj ne legyen t煤l forr贸, hogy ne olvaszd fel a toj谩sokat.

    3

    A lisztet 茅s a s眉t艖port szit谩ld 谩t, majd fokozatosan add hozz谩 a toj谩sos kever茅khez, 茅s 贸vatosan keverd el.

    Ne keverd t煤l er艖sen, hogy a t茅szta ne vesz铆tse el a leveg艖ss茅g茅t.

    4

    A di贸t finomra v谩gva add hozz谩 a t茅szt谩hoz, majd keverd j贸l 枚ssze.

    Ha szeretn茅d, a di贸t el艖z艖leg megp枚rgetheted egy serpeny艖ben, hogy intenz铆vebb 铆zt kapj.

    5

    脰ntsd a t茅szt谩t egy s眉t艖pap铆rral b茅lelt tepsibe, 茅s sim铆tsd el egyenletesen.

    Haszn谩lj egy spatul谩t, hogy egyenletesen eloszd a t茅szt谩t a tepsiben.

    6

    S眉sd a 180掳C-ra el艖meleg铆tett s眉t艖ben 20-25 percig, vagy am铆g a t茅szta aranybarna nem lesz.

    A s眉t艖 el艖tt 茅rdemes t疟pr贸b谩t v茅gezni, hogy a t茅szta belseje is teljesen megs眉lt-e.

    7

    Miut谩n a t茅szta megs眉lt, vedd ki a s眉t艖b艖l, 茅s hagyd p谩r percig pihenni. Ezut谩n 贸vatosan vedd ki a tepsib艖l, 茅s ford铆tsd meg.

    A t茅szta m茅g melegen k枚nnyen megt枚rhet, 铆gy hagyd h疟lni egy kicsit, miel艖tt tov谩bb dolgozol vele.

    8

    Kenj egy v茅kony r茅teg 谩fonyalekv谩rt a t茅szta tetej茅re, majd 贸vatosan tekerd fel a t茅szt谩t egy tekercs茅.

    Lassan 茅s finoman dolgozz, hogy a t茅szta ne repedjen meg.

    9

    A k茅sz tekercset hagyd h疟lni, majd szeleteld fel 茅s t谩lald.

    A s眉tem茅ny akkor a legfinomabb, ha teljesen kih疟lt.