Bolo de Rolo kesudióval, baracklekvárral és finom piskótával tálalva

Bolo de Rolo kesudióval

A Bolo de Rolo egy klasszikus brazil desszert, amely hagyományosan piskótából és baracklekvárból készül. A tésztát feltekerik, majd finom rétegekben tálalják. A kesudió hozzáadása új ízt és textúrát ad a desszertnek, gazdagítva az étel élvezetét. Az eredeti recept a nordeste-i régióból származik, és azóta a brazil gasztronómia egyik ikonikus édességévé vált. Ez a recept a hagyományos Bolo de Rolo modern változata, amely könnyen elkészíthető és nagyszerű desszert a családi összejöveteleken.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Liszt
150 g Cukor
4 db Tojás
100 g Kesudió
100 ml Kókusztej
1 tk. Sütőpor
50 g Vaj
200 g Baracklekvár
1 tk. Vaníliás cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat válaszd szét, a sárgáját keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a kókusztejjel.

    A tojássárgáját és cukrot jól habosítsd össze, hogy a tészta lágy és könnyű legyen!

    2

    A tojásfehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá. Lassan adagold hozzá a habos tojássárgájához.

    A tojásfehérje habbá verésekor ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert akkor a hab esni fog.

    3

    A lisztet és a sütőport keverd össze, majd óvatosan szitáld a tojásos keverékbe. Keverd össze, de ne keverd túl.

    A lisztet és sütőport szitálva adagold, hogy a tészta könnyedebb és homogénebb legyen.

    4

    Öntsd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és egyenletesen simítsd el. Süsd 180 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig.

    Figyelj arra, hogy a tészta ne legyen túl vékony, mert akkor könnyen kiszáradhat.

    5

    Amíg a tészta sül, a kesudiót pirítsd meg száraz serpenyőben, majd aprítsd finomra.

    A kesudiót lassan pirítsd, hogy ne égjen meg, és az íze intenzívebb legyen.

    6

    Amikor a tészta megsült, vedd ki a sütőből, és hagyd egy kicsit hűlni. Ezután kend meg a baracklekvárral és szórd meg a pirított kesudióval.

    A lekvárt egyenletesen oszlasd el, hogy minden falatba jusson belőle.

    7

    Óvatosan tekerd fel a tésztát, mintha egy piskótatekercset készítenél, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A tésztát óvatosan kell feltekerni, hogy ne törjön el. Ha túl meleg, hagyd egy kicsit hűlni, hogy könnyebben lehessen kezelni.

    8

    Tálalás előtt a kész Bolo de Rolo-t szeleteld fel, és tálald azonnal.