Bolo do Caco olívaolajjal, friss és ropogós portugál kenyér tökmaggal

Bolo do Caco olívaolajjal

A Bolo do Caco egy hagyományos portugál kenyér, amely a Madeira szigetén eredetileg kőlapokon sült. Az étel neve a \'caco\' szóból ered, amely egy kőlapot jelent, amit régen a kenyér sütésére használtak. A kenyér rendkívül puha és enyhén édes, a ropogós külső és az olívaolajjal való tálalás teszi igazán különlegessé. A tökmag hozzáadása egy extra ropogós textúrát és ízt ad a kenyérnek. A Bolo do Caco tökéletes választás családi étkezésekhez vagy bármely alkalomra, amikor egy autentikus portugál ételt szeretnél készíteni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Búzaliszt
15 g Élesztő
300 ml Meleg víz
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Cukor
2 ek. Tökmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A meleg vízhez add hozzá a cukrot és az élesztőt. Keverd el, majd hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az élesztő felfrissüljön.

    Ha a víz túl forró, az élesztő elpusztulhat, így ügyelj arra, hogy csak langyos vízben aktiváld.

    2

    Egy nagy tálba szitáld a lisztet, majd keverd bele a sót. Az élesztős keveréket és az olívaolajat add hozzá, és gyúrd sima tésztává.

    Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet, de ne túl sokat, mert a túl száraz tészta kemény lesz.

    3

    A kész tésztát tedd egy enyhén lisztezett felületre, majd formázd kis cipókká. Tedd őket egy tiszta konyharuhára, és hagyd őket pihenni 30-45 percig, hogy megkeljenek.

    A pihenőidő fontos, mivel ez segíti a tésztát, hogy könnyedebb és légiesebb legyen.

    4

    A pihenés után a cipókat óvatosan lapítsd le, majd egy serpenyőben vagy grilles edényben, alacsony hőmérsékleten süsd mindkét oldalát 10-15 percig, amíg szép aranybarna színű lesz.

    A hagyományos bolo do caco-t nem sütik sütőben, hanem a serpenyőben vagy grilles edényben készítik, ami különleges ízt ad a tésztának.

    5

    Ha elkészült, szórd meg a tökmagokkal, és tálald frissen, olívaolajjal meglocsolva.

    A tökmagok extra ropogós textúrát adnak a tésztának, míg az olívaolaj gazdag ízt kölcsönöz.