A meleg vízhez add hozzá a cukrot és az élesztőt. Keverd el, majd hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az élesztő felfrissüljön.
Ha a víz túl forró, az élesztő elpusztulhat, így ügyelj arra, hogy csak langyos vízben aktiváld.
Egy nagy tálba szitáld a lisztet, majd keverd bele a sót. Az élesztős keveréket és az olívaolajat add hozzá, és gyúrd sima tésztává.
Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet, de ne túl sokat, mert a túl száraz tészta kemény lesz.
A kész tésztát tedd egy enyhén lisztezett felületre, majd formázd kis cipókká. Tedd őket egy tiszta konyharuhára, és hagyd őket pihenni 30-45 percig, hogy megkeljenek.
A pihenőidő fontos, mivel ez segíti a tésztát, hogy könnyedebb és légiesebb legyen.
A pihenés után a cipókat óvatosan lapítsd le, majd egy serpenyőben vagy grilles edényben, alacsony hőmérsékleten süsd mindkét oldalát 10-15 percig, amíg szép aranybarna színű lesz.
A hagyományos bolo do caco-t nem sütik sütőben, hanem a serpenyőben vagy grilles edényben készítik, ami különleges ízt ad a tésztának.
Ha elkészült, szórd meg a tökmagokkal, és tálald frissen, olívaolajjal meglocsolva.
A tökmagok extra ropogós textúrát adnak a tésztának, míg az olívaolaj gazdag ízt kölcsönöz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.