A lasagna tésztát forró, sós vízben főzd elő, majd tedd félre, hogy kihűljön.
Ne főzd túl a tésztát, mert akkor szétesik a lasagnában. Csak annyira főzd elő, hogy hajlékony legyen.
A hagymát és fokhagymát apróra vágva hevítsd fel egy serpenyőben olívaolajon. Add hozzá a darált húst, és süsd, amíg szép barna nem lesz.
A húst alaposan pirítsd le, hogy a lehető legtöbb íz szabaduljon fel.
A darált hús mellé add hozzá a paradicsom pürét, sót, borsot, oregánót, és főzd további 15-20 percig, hogy a mártás besűrűsödjön.
Ha van időd, főzd a mártást hosszabb ideig, akár 1-2 órán át is, hogy az ízek még jobban összeérjenek. Időnként keverd meg, hogy ne égjen le.
A sajtot reszeld le, és a mozzarellát vágd fel kisebb darabokra.
Használj jó minőségű, zsíros sajtot, hogy a lasagna krémesebb legyen.
Egy hőálló tál alját kenj meg egy kevés paradicsomos mártással, majd helyezd rá az első réteg lasagna tésztát. Erre rakj egy réteg bolognai mártást, majd egy réteg reszelt parmezán sajt és mozzarella sajt következik.
Ügyelj arra, hogy a tészta mindenhol fedje a tál alját, különben a lasagna kiszáradhat.
Ismételd meg a rétegeket, amíg el nem fogy a hozzávaló, majd a tetejére ismét egy réteg sajt kerüljön.
A legfelső réteg tészta legyen lekenve mártással és vastagon megszórva sajttal, hogy szép aranybarna legyen a teteje.
Süsd a lasagnát 180 °C-ra előmelegített sütőben 30-40 percig, amíg a sajt a tetején szép aranybarna nem lesz.
Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Tálald melegen, és ha szeretnéd, díszítheted friss bazsalikommal vagy petrezselyemmel.
A tálalás előtt hagyd a lasagnát 10-15 percig hűlni, hogy könnyebben szeletelhető legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.