Friss b枚rek spen贸ttal t谩lalva

B枚rek spen贸ttal

A b枚rek a mediterr谩n konyha egyik legismertebb 茅tele, melyet k眉l枚nf茅le t枚ltel茅kekkel k茅sz铆tenek, a sajtt贸l a h煤sig. A spen贸tos b枚rek k眉l枚n枚sen n茅pszer疟 veget谩ri谩nusok k枚r茅ben, mivel friss z枚lds茅gekkel, t煤r贸val 茅s fetasajttal kombin谩lja a ropog贸s t茅szt谩t. A b枚rek t枚k茅letes v谩laszt谩s reggelire, de el艖茅telnek is kiv谩l贸, f艖leg egy bar谩ti 枚sszej枚vetel alkalm谩val. A spen贸t friss铆t艖 铆ze 茅s a feta kr茅mess茅ge egy igaz谩n 铆nycsikland贸 茅telt eredm茅nyez.

El艖k茅sz眉let 20 perc
Elk茅sz铆t茅s 30 perc
Teljes 50 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
500 g B枚rek t茅szta
300 g Friss spen贸t
150 g Feta sajt
150 g T煤r贸
3 ek. Ol铆vaolaj
2 ek. Friss petrezselyem
1 tk. S贸
1 csipet Bors
1 db Toj谩s

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    TejTej
    Glut茅nGlut茅n

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A spen贸tot alaposan mosd meg, majd egy serpeny艖ben ol铆vaolajon pir铆tsd meg p谩r percig. Ha elp谩rolgott a felesleges v铆z, add hozz谩 a feta sajtot 茅s a t煤r贸t. Keverd 枚ssze, hogy egyenletes t枚ltel茅ket kapj.

    A spen贸tot el艖sz枚r 茅rdemes kiss茅 megp谩rolni, hogy a v铆z elp谩rologjon, 铆gy a t枚ltel茅k nem lesz t煤l vizes.

    2

    A b枚rek t茅szt谩t helyezd egy lapos fel眉letre, 茅s egyenk茅nt kend meg ol铆vaolajjal. R茅tegezd egym谩sra, 茅s mindegyik lapot j贸l kenj meg.

    Ne sajn谩ld az ol铆vaolajat, mivel ez seg铆t a t茅szta ropog贸ss谩 v谩l谩s谩ban 茅s finomabb 铆zt ad neki.

    3

    A k茅sz t枚ltel茅ket oszd el egyenletesen a t茅szt谩n, majd tekerd fel a t茅szt谩t 煤gy, hogy egy hossz煤 hengert kapj. A henger k茅t v茅g茅t hajtsd be, hogy a t枚ltel茅k ne sziv谩rogjon ki.

    A b枚reket csig谩k茅nt is felcsavarhatod, hogy sz茅p spir谩l alakot kapj.

    4

    A b枚reket helyezd egy tepsibe, 茅s verd fel a toj谩st. Kend meg a b枚reket a toj谩sos kever茅kkel, hogy sz茅p aranybarna legyen a s眉t茅s ut谩n.

    A toj谩sos bevonat seg铆t, hogy a b枚rek sz茅p f茅nyes 茅s ropog贸s legyen.

    5

    Tedd a b枚reket el艖meleg铆tett s眉t艖be 180掳C-ra, 茅s s眉sd 艖ket 25-30 percig, vagy am铆g sz茅p aranybarna nem lesz a tetej眉k.

    Ha a t茅szta teteje m谩r sz茅pen megpirult, 茅rdemes megn茅zni, hogy az alja is ropog贸s-e.