A tojások sárgáját keverd össze a barna cukorral és a vaníliás cukorral, majd egy tálban jól dolgozd össze, amíg habos nem lesz.
Használj kézi robotgépet a tojássárgák és a cukor habosításához, így gyorsabban és könnyebben elérheted a kívánt állagot.
A fehérbort tedd egy lábosba, és közepes lángon forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és folyamatosan kevergetve főzd egy-két percig, hogy a bor alkoholtartalma elpárologjon.
Válassz száraz fehérbort a parféhoz, ami nem túl édes, hogy ne nyomja el a vanília ízét. A bor elpárologtatásakor figyelj, hogy ne karamellizálódjon a cukor.
Miután a bor elpárolgott, lassan add hozzá a tojásos keverékhez, miközben folyamatosan kevered. Ezt a keveréket egy lábasba tedd, és gőz fölött, folyamatosan keverve főzd kb. 5 percig, amíg a massza sűrűsödni kezd.
Fontos, hogy a tojásos keveréket folyamatosan keverd a gőz felett, különben a tojás kicsapódhat. A massza akkor jó, ha sűrű, de még folyékony.
A tejszínt egy nagy tálban verjük fel, de ne túl keményre, hogy megmaradjon a habos textúrája.
A tejszínnek nagyon hidegnek kell lennie ahhoz, hogy jól felverődjön. Használhatsz habfixálót is, hogy tartósabb legyen a hab.
Miután a boros-tojásos keverék kicsit lehűlt, finoman keverd hozzá a felvert tejszínt, ügyelve arra, hogy a hab ne essen össze.
A boros-tojásos keveréknek szobahőmérsékletűnek kell lennie, mielőtt a tejszínhez kevered. Óvatosan forgasd össze a két masszát, hogy a tejszínhab ne törjön össze.
A masszát öntsd egy edénybe, és tedd a mélyhűtőbe legalább 4 órára, hogy a parfé megfelelően megszilárduljon.
A parfé edényét fedd le folpack fóliával, hogy ne képződjenek jégkristályok a tetején. A fagyasztási idő függ a fagyasztó teljesítményétől.
Tálalás előtt a parfé tetejét szórhatod egy kis friss citromhéjjal, hogy még frissebb ízt adjon hozzá.
Tálalás előtt vedd ki a parfét a fagyasztóból 10-15 perccel, hogy kicsit megpuhuljon. Díszítheted friss gyümölcsökkel vagy csokoládéforgácsokkal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.