Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Egy tálban keverd össze a kukoricalisztet, a finomlisztet, a darált mogyorót, a sütőport és a sót.
A mogyorót előzetesen pirítsd meg száraz serpenyőben, így intenzívebb ízt ad a süteménynek.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd egyenként add hozzá a tojásokat, alaposan keverve minden adag után.
Győződj meg róla, hogy a vaj szobahőmérsékletű – így lesz sima és krémes az állaga.
A vajas-tojásos keverékhez fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat, váltogatva a tejjel. Keverd sima, de kissé sűrű tésztává.
Ne keverd túl a tésztát – amikor összeáll, már elég, különben tömör lesz a sütemény.
Kézzel formálj kis golyókat a tésztából, és helyezd őket a tepsire. Hagyj közöttük helyet, mert sütés közben megnőnek.
Ha tapad a tészta a kezedhez, enyhén lisztezd be a tenyered, vagy használd vizes kézzel.
Süsd 20–25 percig, amíg a sütemények aranybarnák lesznek, és az aljuk enyhén megpirul. Hűtsd ki rácson.
Ne nyisd ki a sütőt az első 15 percben – különben összeeshetnek!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.