Bruschetta avokádóval és paradicsommal, pirított bagett szeleteken tálalva

Bruschetta avokádóval

A bruschetta az olasz konyha egyik legismertebb előétele, mely eredetileg Közép-Olaszországból, Lazio régiójából származik. Hagyományosan szikkadt kenyérszeleteket pirítottak meg, majd olívaolajjal és fokhagymával ízesítették. A modern változatok között egyre népszerűbb az avokádós verzió, amely a klasszikus mediterrán ízvilágot ötvözi a mai egészségtudatos trendekkel. Az avokádó krémes textúrája tökéletes kontrasztot alkot a ropogós kenyérrel, míg a friss paradicsom élénkséget ad az ételnek. Technikai tipp: a bruschettát közvetlenül tálalás előtt állítsd össze, hogy a kenyér ne veszítse el a ropogósságát. Tökéletes választás nyári piknikre, baráti vacsorákhoz vagy könnyű ebédként is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 7 perc
Teljes 17 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 db Bagett szeletek
2 db Érett avokádó
1 ek. Citromlé
1 gerezd Fokhagyma
150 g Koktélparadicsom
1 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.25 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bagett szeleteket helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 °C-ra előmelegített sütőben pirítsd aranybarnára 5-7 perc alatt.

    Ha ropogósabb végeredményt szeretnél, a sütés előtt kend meg a szeleteket olívaolajjal.

    2

    Az érett avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, majd kanalazd ki a belsejét egy tálba. Villával törd össze, és keverd hozzá a citromlevet, sót és borsot.

    A citromlé nemcsak ízt ad, hanem megakadályozza, hogy az avokádó bebarnuljon.

    3

    A koktélparadicsomokat vágd apró kockákra, és keverd össze egy kevés olívaolajjal és csipet sóval. Hagyd állni pár percet, hogy levet eresszen.

    A paradicsom levét leöntheted, ha nem szeretnéd, hogy eláztassa a kenyeret.

    4

    A megpirított bagettszeletek tetejét dörzsöld be fél fokhagymagerezddel, majd kend rá az avokádókrémet és kanalazz rá a paradicsomos keverékből.

    Azonnal tálald, hogy a bagett ne szívja magába a nedvességet és ropogós maradjon.