Bruschetta cukkínivel, parmezán sajttal és bazsalikommal díszítve

Bruschetta cukkínivel

A bruschetta egy klasszikus olasz étel, amelyet hagyományosan grillezett kenyéren tálalnak, különböző feltétekkel, mint a paradicsom, fokhagyma és bazsalikom. A cukkínis változat egy könnyedebb alternatíva, amely friss, ropogós zöldségeket és gazdag fűszereket kínál. Ez az étel tökéletes választás egy nyári étkezéshez, vagy akár gyors snacknek, és remekül illik egy pohár bor mellé.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Friss cukkíni
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Balsamicó ecet
2 ág Friss bazsalikom
50 g Parmezán sajt
1 db Bagett
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukkínit mosd meg, vágd le a végeit, majd szeleteld fel vékony karikákra vagy kockákra.

    Ha gyorsan szeretnél egyenletes szeleteket, használhatsz mandolin vágót.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a felvágott fokhagymát, és pirítsd egy-két percig, amíg illatos lesz.

    Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt adhat az ételnek.

    3

    Add hozzá a cukkíni szeleteket a serpenyőbe, és pirítsd őket 5-7 percig, amíg enyhén aranybarnák és megpuhulnak.

    Ne tedd túlzsúfolttá a serpenyőt, hogy a cukkíni szépen piruljon.

    4

    Miután a cukkíni megpirult, öntsd rá a balsamicó ecetet, és add hozzá a sót és borsot. Keverd össze, majd vedd le a tűzről.

    A balsamicó ecet ad egy finom, savanykás ízt, ami tökéletesen illik a cukkínihez.

    5

    A bagettet szeleteld fel vékonyabb szeletekre, és egy serpenyőben pirítsd meg, hogy aranybarna és ropogós legyen.

    A bagett szeleteket olívaolajjal megkenve is megsütheted, hogy extra ízt adjon neki.

    6

    Miután a bagett megsült, díszítsd meg a pirított cukkínivel. Reszeld rá a parmezán sajtot és a friss bazsalikom leveleket.

    A parmezán sajt és a friss bazsalikom a bruschettát gazdagítja, és extra ízélményt ad.

    7

    Tálald melegen, és azonnal fogyaszd el. Ha szeretnéd, tálalhatsz mellé egy kis extra parmezán sajtot.

    A bruschetta legjobb, ha frissen készül, de pár óráig hűtőben is eltartható.