Bruschetta fĂŒstölt lazaccal Ă©s petrezselyemmel tĂĄlalva

Bruschetta FĂŒstölt Lazaccal

A bruschetta egy klasszikus olasz Ă©tel, amelyet ĂĄltalĂĄban pirĂ­tott kenyĂ©rbƑl kĂ©szĂ­tenek, Ă©s kĂŒlönfĂ©le feltĂ©tekkel tĂĄlalnak. A fĂŒstölt lazacos vĂĄltozat egy kĂŒlönleges Ă©tkezĂ©s, amely remek vĂĄlasztĂĄs elƑételkĂ©nt vagy könnyƱ vacsorakĂ©nt. A fokhagyma, a friss citrom Ă©s a lazac Ă­zeinek kombinĂĄciĂłja egy igazi Ă­nycsiklandĂł Ă©telt eredmĂ©nyez, amely minden alkalomra tökĂ©letes.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g FĂŒstölt lazac
⭕ 1 db Friss bagett
⭕ 1 db Friss citrom
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 csokor Friss petrezselyem
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Friss bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A bagettet szeleteld fel kb. 1-2 cm vastag szeletekre, majd helyezd egy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire.

    Ha szeretnĂ©d, a bagetteket elƑre megpirĂ­thatod a sĂŒtƑben, hogy ropogĂłsabb legyen a vĂ©geredmĂ©ny.

    2

    A szeleteket locsold meg olĂ­vaolajjal, majd sĂŒsd Ƒket 180°C-on 5-7 percig, amĂ­g aranybarnĂĄk Ă©s ropogĂłsak nem lesznek.

    Ha van, hasznålhatsz fokhagymås olívaolajat a jobb ízért!

    3

    A fĂŒstölt lazacot vĂĄgd vĂ©kony szeletekre, Ă©s kĂ©szĂ­ts elƑ egy tĂĄlat a tĂĄlalĂĄshoz.

    A lazacot friss, jĂł minƑsĂ©gƱ fĂŒstölt lazaccal ajĂĄnlott hasznĂĄlni a legjobb Ă­z elĂ©rĂ©sĂ©hez.

    4

    A fokhagymåt vågd fel apróra, és dörzsöld be vele a pirított bagettek egyik oldalåt.

    A fokhagyma extra Ă­zt ad, Ă©s jĂłl kiegĂ©szĂ­ti a lazac fĂŒstös Ă­zĂ©t!

    5

    A pirĂ­tott bagettek tetejĂ©re helyezd a fĂŒstölt lazac szeleteket. Facsarj egy kevĂ©s friss citromlevet rĂĄjuk, Ă©s szĂłrd meg friss borssal Ă©s aprĂłra vĂĄgott petrezselyemmel.

    A citrom frissĂ­tƑ savassĂĄga kiemeli a lazac gazdag Ă­zĂ©t, Ă©s frissessĂ©get ad az Ă©telnek.

    6

    TĂĄlald az elkĂ©szĂŒlt bruschettĂĄkat frissen, Ă©s fogyaszd azonnal, hogy a bagett ropogĂłs maradjon.