Bruschetta füstölt lazaccal és petrezselyemmel tálalva

Bruschetta Füstölt Lazaccal

A bruschetta egy klasszikus olasz étel, amelyet általában pirított kenyérből készítenek, és különféle feltétekkel tálalnak. A füstölt lazacos változat egy különleges étkezés, amely remek választás előételként vagy könnyű vacsoraként. A fokhagyma, a friss citrom és a lazac ízeinek kombinációja egy igazi ínycsiklandó ételt eredményez, amely minden alkalomra tökéletes.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Füstölt lazac
1 db Friss bagett
1 db Friss citrom
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss petrezselyem
1 csipet
1 csipet Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A bagettet szeleteld fel kb. 1-2 cm vastag szeletekre, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Ha szeretnéd, a bagetteket előre megpiríthatod a sütőben, hogy ropogósabb legyen a végeredmény.

    2

    A szeleteket locsold meg olívaolajjal, majd süsd őket 180°C-on 5-7 percig, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.

    Ha van, használhatsz fokhagymás olívaolajat a jobb ízért!

    3

    A füstölt lazacot vágd vékony szeletekre, és készíts elő egy tálat a tálaláshoz.

    A lazacot friss, jó minőségű füstölt lazaccal ajánlott használni a legjobb íz eléréséhez.

    4

    A fokhagymát vágd fel apróra, és dörzsöld be vele a pirított bagettek egyik oldalát.

    A fokhagyma extra ízt ad, és jól kiegészíti a lazac füstös ízét!

    5

    A pirított bagettek tetejére helyezd a füstölt lazac szeleteket. Facsarj egy kevés friss citromlevet rájuk, és szórd meg friss borssal és apróra vágott petrezselyemmel.

    A citrom frissítő savassága kiemeli a lazac gazdag ízét, és frissességet ad az ételnek.

    6

    Tálald az elkészült bruschettákat frissen, és fogyaszd azonnal, hogy a bagett ropogós maradjon.