Brüsszeli gofri húsos feltétekkel tálalva

Brüsszeli Gofri Tészta Húsos Feltétekkel

A Brüsszeli gofri a belga konyha egyik legismertebb fogása, amelyet világszerte kedvelnek. Az eredeti változat könnyű, ropogós tésztájáról ismert, és leggyakrabban édesen fogyasztják. Azonban egyre népszerűbbek a sós változatok is, amelyek tökéletesek reggelire vagy könnyű ebédként. Ez a húsos változat grillezett csirkével, ropogós baconnel és parmezánnal igazi gasztronómiai élményt nyújt. Az ízek tökéletes harmóniája miatt garantáltan mindenki kedvence lesz!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
200 ml Tej
10 g Friss élesztő
2 db Tojás
75 g Vaj
25 g Kristálycukor
1 csipet
100 ml Szódavíz
150 g Grillezett csirkemell
100 g Bacon
50 g Reszelt parmezán sajt
50 g Madársaláta
100 ml Fokhagymás tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel a tejet langyosra, majd morzsold bele az élesztőt és adj hozzá egy teáskanál cukrot. Hagyd állni 5-10 percig, amíg felfut.

    A tej ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. A langyos hőmérséklet ideális a felfutáshoz.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a maradék cukrot és egy csipet sót. Üsd bele a tojásokat, és keverd hozzá a felfuttatott élesztős tejet.

    A lisztet érdemes átszitálni, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen.

    3

    Lassan dolgozd bele az olvasztott vajat, majd add hozzá a szódavizet. Keverd simára, hogy egy levegős, lágy tésztát kapj.

    A vajat ne forrón add hozzá, hanem hagyd kicsit hűlni, különben a tojások összeugorhatnak. A szódavíz adja a tészta könnyedségét, ne hagyd ki!

    4

    Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 45 percig, amíg a duplájára nő.

    A keléshez ideális hely a sütő, amit előzőleg picit bemelegítettél (de kapcsold ki!), vagy egy radiátor közelében.

    5

    Melegítsd elő a gofrisütőt és kend ki vajjal. Önts bele egy adag tésztát, majd süsd aranybarnára 3-4 perc alatt.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd fel, mielőtt a tésztát beleöntöd, különben a gofri nem lesz ropogós. A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat.

    6

    Süsd meg a bacont ropogósra, majd grillezd át a csirkemellet és szeleteld vékonyra.

    A bacont alacsony lángon süsd, hogy a zsírja kiolvadjon, és ropogós legyen. A csirkemell grillezésekor figyelj, hogy ne szárítsd ki.

    7

    Helyezd a frissen sült gofrira a szeletelt grillezett csirkemellet és a ropogós bacont. Szórd meg reszelt parmezánnal és friss madársalátával.

    A gofrit érdemes közvetlenül sütés után megpakolni, hogy ne ázzon el.

    8

    Locsold meg fokhagymás tejföllel, majd azonnal tálald.

    A fokhagymás tejfölt ízlés szerint fűszerezheted, például egy kis citromlével vagy friss petrezselyemmel.