A hideg vízben főzd meg az udon tésztát az utasítások szerint, majd hideg víz alatt öblítsd le, hogy lehűljön. Tedd félre a jégkockákat egy tálba.
A hideg vízben való leöblítés segít megőrizni a tészta állagát, így nem lesz nyúzott vagy ragacsos.
A dashi alapot melegítsd fel, majd add hozzá a szójaszószt, mirint és a cukrot. Keverd jól össze, hogy az ízek jól összeérjenek. Ne forrald, csak melegítsd.
A dashi alapnak sűrűnek és gazdagnak kell lennie, hogy kiemelje a hideg tészta ízét.
A tésztát egy tálba tedd, és öntsd rá a meleg, de nem forró dashi levest.
Ha túl forró a leves, a tészta elveszítheti a frissességét, ezért ügyelj arra, hogy a dashi hőmérséklete megfelelő legyen.
A tálat díszítsd apróra vágott zöldhagymával és tengeri algával (nori). Önts egy kevés sesamolajat a tetejére a gazdagabb íz érdekében.
A sesamolaj ad egy plusz, gazdag ízt az ételnek, de vigyázz, hogy ne használj túl sokat, mert erőteljes íze van.
Tálald az udon tésztát jégkockákkal, hogy friss és hűsítő ételt kapj, amely tökéletes választás nyári napokon.
A jégkockák fokozzák a frissítő hatást, és így még ínycsiklandóbbá teszik az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.