Bukkake udon hideg udon tésztával, dashi levesben, friss zöldségekkel

Bukkake udon - hideg udon sűrű dashi levesben

A Bukkake udon egy hagyományos japán étel, amely friss, hideg udon tésztát sűrű dashi levesben tálal. Az étel könnyű, friss és tápláló, és ideális választás meleg nyári napokon. A \'bukkake\' szó jelentése: \'önteni\', így az ételt a dashi szósszal öntve tálalják. Az udon tészta gazdag ízét a szójaszósz és a mirin fokozza, míg a tengeri alga és a zöldhagyma frissességet ad az ételnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Udon tészta
600 ml Dashi levesalap
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 tk. Cukor
1 g Tengeri alga (nori)
2 szál Friss zöldhagyma
1 adag Jégkockák
1 tk. Sesamolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A hideg vízben főzd meg az udon tésztát az utasítások szerint, majd hideg víz alatt öblítsd le, hogy lehűljön. Tedd félre a jégkockákat egy tálba.

    A hideg vízben való leöblítés segít megőrizni a tészta állagát, így nem lesz nyúzott vagy ragacsos.

    2

    A dashi alapot melegítsd fel, majd add hozzá a szójaszószt, mirint és a cukrot. Keverd jól össze, hogy az ízek jól összeérjenek. Ne forrald, csak melegítsd.

    A dashi alapnak sűrűnek és gazdagnak kell lennie, hogy kiemelje a hideg tészta ízét.

    3

    A tésztát egy tálba tedd, és öntsd rá a meleg, de nem forró dashi levest.

    Ha túl forró a leves, a tészta elveszítheti a frissességét, ezért ügyelj arra, hogy a dashi hőmérséklete megfelelő legyen.

    4

    A tálat díszítsd apróra vágott zöldhagymával és tengeri algával (nori). Önts egy kevés sesamolajat a tetejére a gazdagabb íz érdekében.

    A sesamolaj ad egy plusz, gazdag ízt az ételnek, de vigyázz, hogy ne használj túl sokat, mert erőteljes íze van.

    5

    Tálald az udon tésztát jégkockákkal, hogy friss és hűsítő ételt kapj, amely tökéletes választás nyári napokon.

    A jégkockák fokozzák a frissítő hatást, és így még ínycsiklandóbbá teszik az ételt.