A marhahúst vágd kisebb szeletekre, hogy gyorsabban átsüljön. Tedd a húsdarabokat egy nagy tálba.
A hús szeleteléséhez érdemes fagyasztott húst használni, mert így könnyebben vékony szeleteket tudsz vágni.
A szójaszószt, barna cukrot, szezámolajat, reszelt fokhagymát, reszelt gyömbért, felaprított koreai chiliket és vizet egy tálban keverd össze.
A pácnak minél több időt adsz, annál ízesebb lesz a hús. A legjobb, ha egy órát hagyod pihenni.
Tedd a pácba a húsdarabokat, és jól keverd össze. Hagyj időt a pácban, hogy a hús jól magába szívja az ízeket.
A legjobb, ha legalább 1 órát pihenteted a pácban a húst, de akár egy éjszakán át is hagyhatod.
A pihentetés után süsd a húst egy előmelegített grillen vagy serpenyőben 4-5 percig mindkét oldalon, amíg a hús megpirul és átsül.
A hús sütésekor figyelj, hogy ne süsd túl, mert akkor kiszáradhat. A legjobb, ha a hús közepesen átsült marad.
Tálalás előtt szórd meg szezámmaggal és aprított zöldhagymával. Tálald rizs mellett vagy akár salátával.
A zöldhagyma friss íze és a szezámmag ropogóssága tökéletesen kiegészíti a bulgogi galbi ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.