Egy nagy tálban keverd össze a darált marhahúst, szójaszószt, barnacukrot, zúzott fokhagymát, reszelt gyömbért, szezámolajat, szezámmagot és aprított zöldhagymát. Alaposan gyúrd össze, hogy az ízek összeérjenek.
A húst ne gyúrd túl sokat, mert kemény lesz a végeredmény. Csak addig keverd, amíg az összetevők egyenletesen eloszlanak.
Oszd a keveréket 4 egyenlő részre, és formázz belőle hamburgerpogácsákat.
A pogácsákat formázd kicsit nagyobb átmérőjűre, mint a zsemle, mert sütés közben össze fognak menni.
Forrósíts fel egy grillt vagy serpenyőt közepes hőfokon, és süsd meg a pogácsákat 3-4 percig mindkét oldalon, amíg teljesen átsülnek.
A pogácsákat ne nyomkodd le sütés közben, mert elveszítik a nedvességtartalmukat és szárazak lesznek.
Vágd félbe a hamburgerzsemléket, és pirítsd meg a vágott oldalakat, hogy aranybarnák legyenek.
A zsemlék pirítása megakadályozza, hogy elázzanak a nedves feltétektől.
Állítsd össze a hamburgert: helyezz egy salátalevelet az alsó zsemle félre, tedd rá a bulgogi pogácsát, majd egy szelet uborkát, kimchit (ha használod), és kenj rá majonézt. Végül tedd rá a felső zsemle felét.
A kimchitől pikánsabb lesz a hamburger. Ha nem szereted a csípős ízeket, hagyd ki.
Tálald a Bulgogi Burgert forrón, mellé kínálhatsz sült krumplit vagy friss salátát.
A Bulgogi Burger mellé kínálhatsz koreai BBQ szószt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.