Bunny chow marhahússal, kenyérben tálalva, fűszeres és gazdag szószokkal.

Bunny chow marhahússal

A Bunny chow Dél-Afrikából származik, és egy igazi street food étel, amelyet a városi konyhákban találtak fel. A marhahússal készült változata gazdag, fűszeres szószt kap, amely tökéletesen illik a kenyér ízéhez. Az étel egyedisége abban rejlik, hogy a hús és a fűszeres szósz a kenyérben kerül tálalásra, így minden falat a kenyérrel együtt ízesedik. A Bunny chow az egyszerűségében is gazdag, és a meleg, ropogós kenyér adja meg az étel különleges textúráját.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 g Marhahús (darabolva)
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Fűszerkeverék (curry por)
2 ek. Ghee (vagy olaj)
2 db Paradicsom
250 ml Víz
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 db Hefe nélküli kenyér

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát vágd apróra, a fokhagymát pedig zúzd össze. Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a ghee-t (vagy olajat), majd add hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pirítsd őket közepes lángon, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagyma pirítása segít kihozni az ételből az ízeket – ne hagyd, hogy megégjen, csak finoman karamellizálódjon!

    2

    Add hozzá a marhahúst, és pirítsd meg minden oldalát, hogy szépen megkapja a színt. Ezután szórd rá a curry fűszerkeveréket és keverd össze alaposan.

    A fűszerkeverék hozzáadása közben figyelj, hogy a hús jól be legyen borítva, hogy minden falat fűszeres legyen.

    3

    A paradicsomokat hámozd meg és vágd kockákra, majd add a húshoz. Főzd őket együtt 5-10 percig, hogy a paradicsom levet eresszen és minden jól összeérjen.

    A paradicsom hozzáadásával egy szószos alapot kapsz, ami finoman kiegészíti a curry ízét.

    4

    Öntsd hozzá a vizet, sózd, borsozd, majd forrald fel. Ha szükséges, adj még egy kevés vizet, hogy elegendő szósz keletkezzen.

    Ha sűrűbb szószt szeretnél, főzd tovább, míg a folyadék el nem párolog. Ha hígabb szószt, akkor több vizet adhatsz hozzá.

    5

    Közben készítsd elő a kenyereket: vágd le a kenyér tetejét, és vájj ki belőle egy kis részt, hogy a húsos keverék elférjen benne.

    A kenyér belsejének eltávolítása nemcsak a tálalást könnyíti meg, hanem segít, hogy a kenyér magába szívja a fűszeres szószt.

    6

    Amikor a hús elkészült, öntsd a húsos szószt a kivájt kenyérbe, és tálald az ételt melegen.

    A kenyér friss, ropogós legyen, hogy meg tudja tartani a szószt, de ne hagyd, hogy túl sokáig álljon, különben elázik.