Bunny chow marhahĂșssal, kenyĂ©rben tĂĄlalva, fƱszeres Ă©s gazdag szĂłszokkal.

Bunny chow marhahĂșssal

A Bunny chow DĂ©l-AfrikĂĄbĂłl szĂĄrmazik, Ă©s egy igazi street food Ă©tel, amelyet a vĂĄrosi konyhĂĄkban talĂĄltak fel. A marhahĂșssal kĂ©szĂŒlt vĂĄltozata gazdag, fƱszeres szĂłszt kap, amely tökĂ©letesen illik a kenyĂ©r Ă­zĂ©hez. Az Ă©tel egyedisĂ©ge abban rejlik, hogy a hĂșs Ă©s a fƱszeres szĂłsz a kenyĂ©rben kerĂŒl tĂĄlalĂĄsra, Ă­gy minden falat a kenyĂ©rrel egyĂŒtt Ă­zesedik. A Bunny chow az egyszerƱsĂ©gĂ©ben is gazdag, Ă©s a meleg, ropogĂłs kenyĂ©r adja meg az Ă©tel kĂŒlönleges textĂșrĂĄjĂĄt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 500 g MarhahĂșs (darabolva)
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. FƱszerkeverĂ©k (curry por)
⭕ 2 ek. Ghee (vagy olaj)
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 250 ml Víz
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 2 db Hefe nĂ©lkĂŒli kenyĂ©r

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymĂĄt vĂĄgd aprĂłra, a fokhagymĂĄt pedig zĂșzd össze. Egy nagy serpenyƑben hevĂ­tsd fel a ghee-t (vagy olajat), majd add hozzĂĄ a hagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt. PirĂ­tsd Ƒket közepes lĂĄngon, amĂ­g ĂŒvegesek nem lesznek.

    A hagyma pirĂ­tĂĄsa segĂ­t kihozni az Ă©telbƑl az Ă­zeket – ne hagyd, hogy megĂ©gjen, csak finoman karamellizĂĄlĂłdjon!

    2

    Add hozzĂĄ a marhahĂșst, Ă©s pirĂ­tsd meg minden oldalĂĄt, hogy szĂ©pen megkapja a szĂ­nt. EzutĂĄn szĂłrd rĂĄ a curry fƱszerkeverĂ©ket Ă©s keverd össze alaposan.

    A fƱszerkeverĂ©k hozzĂĄadĂĄsa közben figyelj, hogy a hĂșs jĂłl be legyen borĂ­tva, hogy minden falat fƱszeres legyen.

    3

    A paradicsomokat hĂĄmozd meg Ă©s vĂĄgd kockĂĄkra, majd add a hĂșshoz. FƑzd Ƒket egyĂŒtt 5-10 percig, hogy a paradicsom levet eresszen Ă©s minden jĂłl összeĂ©rjen.

    A paradicsom hozzåadåsåval egy szószos alapot kapsz, ami finoman kiegészíti a curry ízét.

    4

    Öntsd hozzĂĄ a vizet, sĂłzd, borsozd, majd forrald fel. Ha szĂŒksĂ©ges, adj mĂ©g egy kevĂ©s vizet, hogy elegendƑ szĂłsz keletkezzen.

    Ha sƱrƱbb szĂłszt szeretnĂ©l, fƑzd tovĂĄbb, mĂ­g a folyadĂ©k el nem pĂĄrolog. Ha hĂ­gabb szĂłszt, akkor több vizet adhatsz hozzĂĄ.

    5

    Közben kĂ©szĂ­tsd elƑ a kenyereket: vĂĄgd le a kenyĂ©r tetejĂ©t, Ă©s vĂĄjj ki belƑle egy kis rĂ©szt, hogy a hĂșsos keverĂ©k elfĂ©rjen benne.

    A kenyér belsejének eltåvolítåsa nemcsak a tålalåst könnyíti meg, hanem segít, hogy a kenyér magåba szívja a fƱszeres szószt.

    6

    Amikor a hĂșs elkĂ©szĂŒlt, öntsd a hĂșsos szĂłszt a kivĂĄjt kenyĂ©rbe, Ă©s tĂĄlald az Ă©telt melegen.

    A kenyĂ©r friss, ropogĂłs legyen, hogy meg tudja tartani a szĂłszt, de ne hagyd, hogy tĂșl sokĂĄig ĂĄlljon, kĂŒlönben elĂĄzik.