Busan Milmyeon, koreai hideg tészta pirospaprika pasztával és friss zöldségekkel

Busan Milmyeon

A Busan Milmyeon egy hagyományos koreai étel, amely a hideg tésztát friss zöldségekkel és pirospaprika pasztával tálalja. Az étel különösen népszerű Busan városában, és ideális választás a forró nyári hónapokban, mivel frissítő és könnyű étel. Az étel gyorsan elkészíthető, és egyszerre gazdag ízvilággal és frissességgel rendelkezik.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Milmyeon tészta
100 g Marhahús (vagy csirkehús, főtt)
1 db Uborka
1 db Főtt tojás
1 l Húsleves alap
1 ek. Piros paprika pasta (gochujang)
1 tk. Szezámolaj
1 ek. Ecet
1 ek. Cukor
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a Milmyeon tésztát a csomagolás utasításai szerint, majd hideg vízben öblítsd le, hogy lehűljön és ne ragadjon össze.

    A tésztát hideg vízben való öblítése segít abban, hogy friss és nem ragadós maradjon.

    2

    A marhahúst (vagy csirkehúst) apróra vágva tálald a tésztával, és helyezd rá a főtt tojást.

    A főtt tojás elengedhetetlen a Milmyeon tálalásánál, mert frissíti a tálat és gazdagítja az ízét.

    3

    Készítsd el a szószt: keverd össze a gochujangot (piros paprika pasta), szezámolajat, ecetet, cukrot, és sót. Ízesítsd a szószt a saját ízlésed szerint.

    A szósz ízesítése kulcsfontosságú, próbáld meg kóstolni és igazítani az egyes összetevőket.

    4

    A tálba helyezd a tésztát, öntsd rá a szószt, majd díszítsd a tetejét uborkával, főtt tojással és szezámmaggal.

    Az uborka frissessége és a szezámmag ropogóssága nagyszerű kiegészítői a tésztának.

    5

    Tálald az ételt azonnal, és ha szükséges, adj hozzá extra fűszert vagy gochujangot a tetejére, hogy még pikánsabb legyen.

    A gochujang extra fűszerezettséget ad a tálhoz, így ha szereted a csípőset, bátran adj hozzá.