Butter corn ramen miso alaplével, kukoricával, vajjal és chashu hússal tálalva

Butter Corn Ramen (vajjal és kukoricával – főleg Hokkaidóból)

A Butter Corn Ramen Hokkaido északi szigetéről származik, ahol a hideg éghajlat miatt a ramen gazdagabb, táplálóbb változata terjedt el. Ez a recept vajjal, kukoricával és miso alaplével készül, ami selymes, édes-sós, és melengető ételt eredményez. Ahogy a forró, miso-alapú leves felszálló gőze keveredik a vaj olvadó aromájával, a kukorica édessége és a chashu hússzeletek íze tökéletes harmóniát alkot. A krémes vaj különlegessé és emlékezetessé teszi a fogást. Tipp: A vajat mindig a végén add hozzá a leves tetejére, így az megőrzi a krémes textúráját. A miso-paszta ne forrjon sokáig, mert kesernyéssé válhat. Ez a ramen ideális választás hűvös napokon, amikor egy melengető, laktató ételre vágysz – Hokkaido szíve egy tálban.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
890 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramen tészta
800 ml Csirke alaplé
2 ek. Miso paszta
20 g Vaj
100 g Konzerv kukorica (lecsepegtetve)
2 db Főtt tojás
30 g Zöldhagyma
10 ml Szezámolaj
1 gerezd Fokhagyma
120 g Chashu sertésszelet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Szeleteld fel a chashu húst, karikázd a zöldhagymát, a főtt tojásokat vágd félbe, és a fokhagymát zúzd össze.

    A chashu húst érdemes vékonyan szeletelni, hogy könnyen el lehessen fogyasztani a levesben.

    2

    Egy közepes lábasban melegítsd fel a csirke alaplevet. Add hozzá a miso pasztát és a zúzott fokhagymát. Keverd el alaposan, majd főzd közepes lángon 5-6 percig.

    A zúzott fokhagymát ne pirítsd, csak add hozzá a leveshez, különben keserű lehet.

    3

    Add a leveshez a lecsepegtetett kukoricát, és főzd további 2 percig. Tipp: ha friss kukoricát használsz, azt előtte párold meg enyhén sós vízben.

    Ha nincs friss kukoricád, használhatsz fagyasztottat is, de ebben az esetben is érdemes előtte leforrázni.

    4

    Közben főzd meg a ramen tésztát a csomagolás szerint, majd öblítsd le hideg vízzel, és keverd át kevés szezámolajjal, hogy ne tapadjon össze.

    A tészta főzővizéből tegyél félre egy keveset, ha a leves túl sűrű lenne, ezzel tudod hígítani.

    5

    Tedd a főtt tésztát a tálakba. Öntsd rá a forró miso alapú levest a kukoricával együtt. Helyezd rá a chashu húst, fél tojásokat, szórd meg zöldhagymával.

    A tálalásnál figyelj a színekre, hogy a leves vonzó legyen.

    6

    A tetejére tegyél egy kocka vajat minden tálra. Tálalás előtt locsold meg kevés szezámolajjal. Tipp: A vaj lágyítja a miso ízét, és krémesebb állagot ad a levesnek – ne hagyd ki!

    A vajat közvetlenül tálalás előtt tedd a levesre, hogy fokozatosan olvadjon el.