Cacciatore csirke gombás-paradicsomos szósszal és fekete olívával tálalva

Cacciatore gombával

A Cacciatore gombával a hagyományos olasz vadászstílusú csirkeételek egyik különleges változata, amelyet főként őszi, erdei séták és gombaszezon ihletett. Történeti háttér: a cacciatore eredete a vidéki Olaszországba vezet, ahol a vadászok egyszerű alapanyagokból, friss zöldségekből és húsból főztek egytálételeket. A gombás változat különösen népszerű Toszkánában, ahol az erdei gombákat gyakran használják főzéshez. Technikai tanács: a gombát magas hőmérsékleten pirítsd, hogy ne engedjen túl sok levet – így koncentráltabb marad az íze. Felhasználói élmény: ez az étel tökéletes egy hűvös estén, párosítva polentával vagy friss kenyérrel. Különleges alkalmakra vagy családi vacsorára is kiváló választás, hiszen egyszerű, mégis különleges fogás.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkecomb (alsó-felső egyben)
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
3 db Fokhagyma
2 db Kápia paprika
250 g Csiperkegomba
400 g Paradicsomkonzerv (darabolt)
100 g Fekete olívabogyó
100 ml Száraz fehérbor
1 ág Friss rozmaring
1 tk.
0.5 tk. Feketebors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Sózd és borsozd be a csirkecombokat. A hagymát és fokhagymát aprítsd fel, a paprikát csíkozd, a gombát szeleteld fel.

    A gombát közvetlenül főzés előtt szeleteld fel, így nem barnul meg feleslegesen.

    2

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és a csirkecombokat oldalanként 5-5 perc alatt pirítsd aranybarnára. Ezután vedd ki őket a serpenyőből.

    A szép kérget adó pirítás adja meg az étel karakterét – ne hagyd ki!

    3

    Ugyanabban a serpenyőben párold meg a hagymát és fokhagymát 2-3 percig. Add hozzá a paprikát és a gombát, és főzd 6-8 percig, amíg a gomba levet ereszt és kissé elfő.

    A gombát ne kevergesd túl sokat az elején, hogy szépen piruljon.

    4

    Öntsd hozzá a fehérbort, forrald fel, majd főzd 2-3 percig. Ezután add hozzá a paradicsomkonzervet és a rozmaringot.

    A bor forralása fontos, hogy az alkohol elpárologjon, és csak az íze maradjon meg.

    5

    Tedd vissza a csirkecombokat a serpenyőbe, fedd le, és párold kis lángon 30 percig. Az utolsó 10 percben keverd bele az olívabogyót.

    A csirke akkor jó, ha könnyedén lecsúszik a csontról – ekkor biztosan omlós.

    6

    Ha szükséges, sózd és borsozd újra. Tálalhatod friss kenyérrel, rizssel vagy polentával.

    Egy kevés friss petrezselyemmel vagy extra gombával díszítheted tálaláskor.