Sózd és borsozd be a csirkecombokat. A hagymát és fokhagymát aprítsd fel, a paprikát csíkozd, a gombát szeleteld fel.
A gombát közvetlenül főzés előtt szeleteld fel, így nem barnul meg feleslegesen.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és a csirkecombokat oldalanként 5-5 perc alatt pirítsd aranybarnára. Ezután vedd ki őket a serpenyőből.
A szép kérget adó pirítás adja meg az étel karakterét – ne hagyd ki!
Ugyanabban a serpenyőben párold meg a hagymát és fokhagymát 2-3 percig. Add hozzá a paprikát és a gombát, és főzd 6-8 percig, amíg a gomba levet ereszt és kissé elfő.
A gombát ne kevergesd túl sokat az elején, hogy szépen piruljon.
Öntsd hozzá a fehérbort, forrald fel, majd főzd 2-3 percig. Ezután add hozzá a paradicsomkonzervet és a rozmaringot.
A bor forralása fontos, hogy az alkohol elpárologjon, és csak az íze maradjon meg.
Tedd vissza a csirkecombokat a serpenyőbe, fedd le, és párold kis lángon 30 percig. Az utolsó 10 percben keverd bele az olívabogyót.
A csirke akkor jó, ha könnyedén lecsúszik a csontról – ekkor biztosan omlós.
Ha szükséges, sózd és borsozd újra. Tálalhatod friss kenyérrel, rizssel vagy polentával.
Egy kevés friss petrezselyemmel vagy extra gombával díszítheted tálaláskor.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.