A csirkecombokat sózd, borsozd be. A vöröshagymát vékony szeletekre, a fokhagymát apróra vágd, a paprikát csíkozd fel.
A hagymát hosszában szeleteld, így nem fő szét teljesen, hanem karakteresebb marad a szószban.
Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, és a csirkecombokat oldalanként 5-5 perc alatt pirítsd aranybarnára. Vedd ki, és tedd félre.
Ne zsúfold túl a serpenyőt – ha kell, süsd a csirkecombokat két részletben.
A visszamaradt zsiradékban párold meg a vöröshagymát és fokhagymát 4-5 percig, amíg enyhén karamellizálódnak. Add hozzá a paprikát, és főzd további 5 percig.
A karamellizált hagyma édes ízt ad a szósznak – ne kapkodd el ezt a lépést!
Öntsd hozzá a bort, forrald fel, és főzd 2-3 percig. Ezután add hozzá a paradicsomkonzervet és a kakukkfüvet.
A bor alkoholtartalma elpárolog, de az íze megmarad – ne hagyd ki!
Tedd vissza a csirkecombokat a szószba. Fedd le, és párold kis lángon 30 percig. Az utolsó 10 percben keverd hozzá az olívabogyókat.
A fedő alatt lassan párolódó hús omlós lesz, a hagyma és paprika pedig szinte szószzá válik.
Ízesítsd sóval, borssal. Tálald melegen polentával vagy friss kenyérrel.
Friss kakukkfűvel díszítve még illatosabb és étvágygerjesztőbb lesz a fogás.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.