Cacciatore csirke karamellizált hagymával, paradicsomszósszal és olívabogyóval

Cacciatore hagymával

A Cacciatore hagymával az olasz vadászételek egyik legszelídebb, mégis mély ízű változata, mely a lassan főtt hagymával válik igazán különlegessé. Történeti háttér: az étel a vidéki olasz konyha alapja volt, ahol a hagyma és paprika mellett gyakran csirkehúst főztek egybe, paradicsomos szószban. A hagyma itt nem csak kiegészítő, hanem főszereplő – hosszú párolással édessé, selymessé válik. Technikai tanács: a hagymát lassan kell pirítani, hogy természetes cukortartalma karamellizálódjon – ettől lesz igazán gazdag az íze. Felhasználói élmény: ez a fogás ideális hétvégi ebédre vagy vendégváró vacsorára. Kínálhatod házi kenyérrel, polentával vagy akár burgonyapürével – a szósz garantáltan mindent ízletessé tesz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1345 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkecomb (alsó-felső egyben)
2 ek. Olívaolaj
2 db Vöröshagyma
2 db Fokhagyma
2 db Kápia paprika
400 g Paradicsomkonzerv (darabolt)
100 g Fekete olívabogyó
100 ml Száraz fehérbor
1 ág Friss kakukkfű
1 tk.
0.5 tk. Feketebors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat sózd, borsozd be. A vöröshagymát vékony szeletekre, a fokhagymát apróra vágd, a paprikát csíkozd fel.

    A hagymát hosszában szeleteld, így nem fő szét teljesen, hanem karakteresebb marad a szószban.

    2

    Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, és a csirkecombokat oldalanként 5-5 perc alatt pirítsd aranybarnára. Vedd ki, és tedd félre.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt – ha kell, süsd a csirkecombokat két részletben.

    3

    A visszamaradt zsiradékban párold meg a vöröshagymát és fokhagymát 4-5 percig, amíg enyhén karamellizálódnak. Add hozzá a paprikát, és főzd további 5 percig.

    A karamellizált hagyma édes ízt ad a szósznak – ne kapkodd el ezt a lépést!

    4

    Öntsd hozzá a bort, forrald fel, és főzd 2-3 percig. Ezután add hozzá a paradicsomkonzervet és a kakukkfüvet.

    A bor alkoholtartalma elpárolog, de az íze megmarad – ne hagyd ki!

    5

    Tedd vissza a csirkecombokat a szószba. Fedd le, és párold kis lángon 30 percig. Az utolsó 10 percben keverd hozzá az olívabogyókat.

    A fedő alatt lassan párolódó hús omlós lesz, a hagyma és paprika pedig szinte szószzá válik.

    6

    Ízesítsd sóval, borssal. Tálald melegen polentával vagy friss kenyérrel.

    Friss kakukkfűvel díszítve még illatosabb és étvágygerjesztőbb lesz a fogás.