Cacciatore csirke olívabogyóval, paradicsomos szósszal tálalva egy kerámia edényben

Cacciatore olívabogyóval

A Cacciatore olívabogyóval a mediterrán életérzést hozza el a konyhádba. Történeti háttér: az eredetileg vadász módra készített ételeket vidéki olasz családok készítették el abból, amit épp kéznél találtak – gyakran került bele paradicsom, paprika, bor és természetesen az olasz konyha egyik alapköve: az olívabogyó. Technikai tanács: a fekete olívabogyót mindig a főzés vége felé add hozzá, különben túlfő és elveszíti finom kesernyés ízét. Felhasználói élmény: ez a recept remek választás lehet egy hétvégi családi ebédhez vagy egy hangulatos vacsorához is. Ha időd engedi, készíts mellé házi kovászos kenyeret vagy polentát – garantáltan emlékezetes lesz!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1360 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkecomb (alsó-felső egyben)
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
3 db Fokhagyma
2 db Kápia paprika
400 g Paradicsomkonzerv (darabolt)
120 g Fekete olívabogyó
100 ml Száraz fehérbor
1 ág Friss rozmaring
1 tk.
0.5 tk. Feketebors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat sózd és borsozd be alaposan. A vöröshagymát, fokhagymát aprítsd fel, a paprikát csíkozd fel vékonyan.

    A hús fűszerezése után hagyd állni szobahőmérsékleten 15-20 percet, hogy az ízek jobban átjárják.

    2

    Egy nagyobb serpenyőben vagy lábasban forrósítsd fel az olívaolajat, majd a csirkecombokat oldalanként 5-5 percig pirítsd aranybarnára. Vedd ki a húst és tedd félre.

    Ha túl sok nedvesség van a serpenyőben, a hús nem pirul, hanem fő – dolgozz nagy hőfokon és kevesebb adaggal!

    3

    Ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg a vöröshagymát és a fokhagymát 2-3 perc alatt, majd add hozzá a paprikát, és főzd további 5 percig.

    Ha a paprika kezd puhulni, az azt jelzi, hogy ideje továbblépni – túl hosszú pirítás esetén elvész az állaga.

    4

    Öntsd hozzá a fehérbort, forrald fel, és főzd 2-3 percig. Add hozzá a paradicsomkonzervet, majd keverd bele a rozmaringot.

    A bor alkoholtartalmát mindig főzd el, különben fémes mellékízt hagyhat a szószban.

    5

    Tedd vissza a csirkecombokat a szószba, fedd le, és párold kis lángon 30 percig. Az utolsó 10 percben add hozzá az olívabogyókat.

    A bogyók csak a végén kerüljenek bele, így megőrzik állagukat és nem keserednek meg a főzés során.

    6

    Kóstold meg a szószt, és ízesítsd még sóval, borssal, ha szükséges. Tálald friss kenyérrel, polentával vagy párolt rizzsel.

    Tálalás előtt pár percig pihentesd az ételt fedő alatt, így az ízek még jobban összeérnek.