Cacciatore szalonnával, csirkecombokkal és paradicsommal tálalva

Cacciatore szalonnával

A Cacciatore egy hagyományos olasz étel, amelyet egyszerű alapanyagokból készítenek. Eredetileg a vidéki területeken dolgozó emberek étkezésének része volt, és a csirke az egyik leggyakoribb hús, amit ebben az ételben használtak. Az ételt különböző változatokban készítik, de a szalonna és a paradicsom együttes használata mindig gazdag, ínycsiklandó ízvilágot ad. A fehérbor fokozza a mártás gazdagságát, míg a bazsalikom frissessége remekül kiegészíti a szaftos ételt. Technikai tipp: A csirkecomboknak elegendő időre van szükségük a puhaságukhoz, így alacsony lángon főzd őket hosszabb ideig.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkecombok
100 g Szalonna
3 gerezd Fokhagyma
400 g Paradicsom
200 ml Fehérbor
100 g Zöld olajbogyó
1 csokor Friss bazsalikom
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat sózd meg és borsozd meg. A szalonnát kockázd fel, majd egy nagy serpenyőben kezd el pirítani az olívaolajon, amíg ropogós nem lesz.

    A szalonna pirítása segít, hogy az étel íze gazdagabb és intenzívebb legyen.

    2

    A fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel. A pirított szalonnához add hozzá a fokhagymát, és pirítsd még 1-2 percig.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat.

    3

    Add hozzá a csirkecombokat a serpenyőhöz, és süsd őket mindkét oldalukon, amíg szép aranybarna nem lesz.

    A csirkecombokat közepes lángon süsd, hogy a hús ne száradjon ki, hanem szaftos maradjon.

    4

    Öntsd rá a fehérbort, és hagyd, hogy a bor egy kicsit elpárologjon. Add hozzá a paradicsomot, a zöld olajbogyót, és ízesítsd sóval és borssal.

    A bor segít a hús ízét fokozni, és a paradicsom szaftos alapot ad a mártásnak.

    5

    Fedd le a serpenyőt, és főzd a csirkét alacsony lángon 30-40 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.

    A lassú főzés lehetővé teszi, hogy az ízek jól összeérjenek, és a csirke omlós legyen.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss bazsalikommal, és már kész is az étel.

    A friss bazsalikom frissességet ad a szaftos ételnek, így még finomabb lesz.