A csirkecombokat sózd meg és borsozd meg. A szalonnát kockázd fel, majd egy nagy serpenyőben kezd el pirítani az olívaolajon, amíg ropogós nem lesz.
A szalonna pirítása segít, hogy az étel íze gazdagabb és intenzívebb legyen.
A fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel. A pirított szalonnához add hozzá a fokhagymát, és pirítsd még 1-2 percig.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat.
Add hozzá a csirkecombokat a serpenyőhöz, és süsd őket mindkét oldalukon, amíg szép aranybarna nem lesz.
A csirkecombokat közepes lángon süsd, hogy a hús ne száradjon ki, hanem szaftos maradjon.
Öntsd rá a fehérbort, és hagyd, hogy a bor egy kicsit elpárologjon. Add hozzá a paradicsomot, a zöld olajbogyót, és ízesítsd sóval és borssal.
A bor segít a hús ízét fokozni, és a paradicsom szaftos alapot ad a mártásnak.
Fedd le a serpenyőt, és főzd a csirkét alacsony lángon 30-40 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.
A lassú főzés lehetővé teszi, hogy az ízek jól összeérjenek, és a csirke omlós legyen.
Tálalás előtt szórd meg friss bazsalikommal, és már kész is az étel.
A friss bazsalikom frissességet ad a szaftos ételnek, így még finomabb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.