Cacciatore tésztával tálalva, paradicsomos szósszal, csirkecombbal és olívabogyóval díszítve

Cacciatore tésztával tálalva

A Cacciatore tésztával tálalva egy olasz klasszikus újragondolt változata, amely tökéletesen egyesíti a laktató, házias egytálétel élményét a jól ismert tésztás fogások kényelmével. Történeti háttér: a vadász módra készített cacciatore a 15. században már ismert volt Itáliában, ahol főként nyúlból vagy csirkéből, borral, zöldségekkel és paradicsommal készült. A tésztával való tálalás modern ötlet, ami kiválóan illeszkedik az olasz konyha hagyományos vonalához. Technikai tanács: a tésztát külön főzd meg, és csak tálaláskor keverd össze a szósszal – így nem szívja fel túlzottan a nedvességet. Felhasználói élmény: ez az étel egyesíti a szaftos csirke és az olaszos tésztaételek legjobb tulajdonságait. Tökéletes választás családi vacsorára, vendégvárásra vagy akár egy hétköznapi ínyenc fogásként is. Egy tál ebből az ételből garantáltan mindenkit jóllakat és lenyűgöz.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 5 perc
1560 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkecomb (alsó-felső egyben)
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
3 db Fokhagyma
2 db Kápia paprika
400 g Paradicsomkonzerv (darabolt)
100 g Fekete olívabogyó
100 ml Száraz fehérbor
1 ág Friss rozmaring
1 tk.
0.5 tk. Feketebors
300 g Spagetti tészta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat sózd és borsozd be. A hagymát és fokhagymát aprítsd fel, a paprikát vékony csíkokra vágd. A spagetti tésztát főzd meg sós vízben a csomagolás utasításai szerint, majd szűrd le.

    A tésztát főzd al dentére, hogy ne puhuljon túl, amikor összeforgatod a szósszal.

    2

    Hevítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. A csirkecombokat pirítsd aranybarnára oldalanként kb. 5 perc alatt, majd tedd félre.

    Ha egyszerre túl sok húst teszel a serpenyőbe, nem pirul, csak párolódik – inkább süsd két részletben.

    3

    A visszamaradt zsiradékban pirítsd meg a vöröshagymát és a fokhagymát 2-3 perc alatt. Add hozzá a paprikát, és főzd további 5 percig.

    A paprika akkor jó, ha enyhén megpuhul, de még megtartja a formáját és színét.

    4

    Öntsd hozzá a fehérbort, forrald fel, majd főzd el az alkoholt 2-3 perc alatt. Ezután keverd bele a darabolt paradicsomot és a rozmaringot.

    A bort mindig forrald el, hogy ne maradjon fémes utóíze a szósznak.

    5

    Tedd vissza a csirkecombokat a szószba. Fedd le, és párold kis lángon 30 percig. Az utolsó 10 percben add hozzá az olívabogyókat is.

    A szósz akkor jó, ha sűrű, telt ízű, és jól bevonja a csirkét és a tésztát.

    6

    Tálalás előtt a megfőtt tésztát halmozd a tányér közepére, majd kanalazz rá bőségesen a cacciatore szószból, és helyezz rá egy csirkecombot. Díszítsd rozmaringgal, ha van.

    Egy kevés főzővízzel krémesebbé teheted a tésztát, ha túl száraznak érzed tálaláskor.