Cacciatore vörösboros paradicsomszósszal, csirkecombokkal és olívabogyóval tálalva

Cacciatore vörösborral

A Cacciatore vörösborral készült változata a klasszikus olasz vadászételek egyik legízletesebb és legfűszeresebb változata. Történeti háttér: az észak-olaszországi régiókban, különösen Toszkánában és Piemontban, a vadászatok után vörösborral készült szaftos húsételeket tettek az asztalra. A csirke és vörösbor kombinációja nemcsak laktató, de mély, összetett ízvilágot eredményez. Technikai tanács: mindig száraz, testes vörösbort használj, mert az adja meg az étel alapkarakterét – például cabernet sauvignon vagy sangiovese. Felhasználói élmény: ez a fogás kiválóan alkalmas egy ünnepi ebédre vagy hétvégi vacsorára. Tálalható friss házi kenyérrel, burgonyapürével vagy polentával, és másnap újramelegítve még ízesebb.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1390 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkecomb (alsó-felső egyben)
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
3 db Fokhagyma
2 db Kápia paprika
400 g Paradicsomkonzerv (darabolt)
100 g Fekete olívabogyó
120 ml Száraz vörösbor
1 ág Friss kakukkfű
1 tk.
0.5 tk. Feketebors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat sózd, borsozd be. A hagymát és fokhagymát aprítsd fel, a paprikát vékony csíkokra vágd. Készíts elő mindent főzéshez.

    A csirkecombokat szobahőmérsékleten fűszerezd, így jobban átjárja a hús szerkezetét.

    2

    Forrósítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és a csirkecombokat oldalanként 5-5 percig pirítsd aranybarnára. Ezután vedd ki őket.

    A serpenyőt ne zsúfold túl – ha szükséges, süsd két adagban, hogy a hús szépen piruljon.

    3

    Ugyanebben a serpenyőben párold meg a hagymát és fokhagymát 2-3 perc alatt, majd add hozzá a paprikát, és főzd további 5 percig.

    A paprika karamellizálása adja a szósz édességét – türelmesen süsd át!

    4

    Öntsd hozzá a vörösbort, és főzd 3 percig, hogy az alkohol elpárologjon. Ezután add hozzá a paradicsomkonzervet és a kakukkfüvet.

    A bort mindig forrald fel a hozzáadása után, így nem marad alkoholos íz a szószban.

    5

    Helyezd vissza a csirkecombokat a paradicsomos alapba. Fedd le, és főzd kis lángon 30-35 percig. Az utolsó 10 percben keverd bele az olívabogyót.

    A hosszú, lassú párolás garantálja a csirke omlósságát – ne emeld fel gyakran a fedőt.

    6

    Vedd le a fedőt, és főzd még 5 percig, hogy a szósz kissé besűrűsödjön. Kóstold meg, és sózd, borsozd ízlés szerint.

    Tálaláskor szórd meg friss kakukkfűlevéllel, ha maradt – ez még karakteresebb aromát ad.