A csirkecombokat sózd, borsozd be. A hagymát és fokhagymát aprítsd fel, a paprikát vékony csíkokra vágd. Készíts elő mindent főzéshez.
A csirkecombokat szobahőmérsékleten fűszerezd, így jobban átjárja a hús szerkezetét.
Forrósítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és a csirkecombokat oldalanként 5-5 percig pirítsd aranybarnára. Ezután vedd ki őket.
A serpenyőt ne zsúfold túl – ha szükséges, süsd két adagban, hogy a hús szépen piruljon.
Ugyanebben a serpenyőben párold meg a hagymát és fokhagymát 2-3 perc alatt, majd add hozzá a paprikát, és főzd további 5 percig.
A paprika karamellizálása adja a szósz édességét – türelmesen süsd át!
Öntsd hozzá a vörösbort, és főzd 3 percig, hogy az alkohol elpárologjon. Ezután add hozzá a paradicsomkonzervet és a kakukkfüvet.
A bort mindig forrald fel a hozzáadása után, így nem marad alkoholos íz a szószban.
Helyezd vissza a csirkecombokat a paradicsomos alapba. Fedd le, és főzd kis lángon 30-35 percig. Az utolsó 10 percben keverd bele az olívabogyót.
A hosszú, lassú párolás garantálja a csirke omlósságát – ne emeld fel gyakran a fedőt.
Vedd le a fedőt, és főzd még 5 percig, hogy a szósz kissé besűrűsödjön. Kóstold meg, és sózd, borsozd ízlés szerint.
Tálaláskor szórd meg friss kakukkfűlevéllel, ha maradt – ez még karakteresebb aromát ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.