Cakwe csípős szósszal tálalva, szezámmaggal megszórva

Cakwe csípős szósszal

A cakwe egy hagyományos indonéz étel, amelyet sokféleképpen tálalnak, de a csípős szósszal és szezámmaggal tálalt változat az egyik legnépszerűbb. Az étel a délkelet-ázsiai konyha részeként vált ismertté, és azóta az egész világon kedvelt étellé vált. Az étel eredeti verziója egy ropogós tésztából készült, amelyet különféle mártásokkal és fűszerekkel tálaltak. A csípős szósszal való kombináció egy különleges ízélményt nyújt, ami ideális étkezést kínál a fűszeres ételek kedvelőinek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Cakwe tészta
2 gerezd Fokhagyma
2 db Chili
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Cukor
1 ek. Ecet
100 ml Víz
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát apróra vágd, a chilipaprikát pedig magozd ki, majd vágd kis darabokra. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a fokhagymát és chilipaprikát.

    A fokhagyma könnyen megéghet, így érdemes alacsonyabb lángon pirítani, hogy ne legyen keserű.

    2

    Add hozzá a szójaszószt, cukrot, ecetet és vizet a serpenyőhöz. Főzd 3-4 percig, hogy az ízek összeérjenek, és a szósz kissé besűrűsödjön.

    Ha a szósz túl sűrűvé válik, egy kevés vizet adhatunk hozzá, hogy a megfelelő állagot elérjük.

    3

    A cakwe tésztákat süsd meg forró olajban, amíg szép aranybarna színt kapnak.

    A tészták gyorsan megsülnek, ezért figyelj arra, hogy ne égjenek meg. Ha a tészta túl sötét, az keserűvé válhat.

    4

    A kész sült cakwe-t helyezd egy papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.

    A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a tészta ropogós marad.

    5

    Tálald a sült cakwe-t csípős szósszal leöntve, majd szórd meg szezámmaggal.

    A szezámmag extra ropogósságot ad az ételnek, és fokozza a szósz ízét.