Cakwe csípƑs szósszal tálalva, szezámmaggal megszórva

Cakwe csípƑs szósszal

A cakwe egy hagyomĂĄnyos indonĂ©z Ă©tel, amelyet sokfĂ©lekĂ©ppen tĂĄlalnak, de a csĂ­pƑs szĂłsszal Ă©s szezĂĄmmaggal tĂĄlalt vĂĄltozat az egyik legnĂ©pszerƱbb. Az Ă©tel a dĂ©lkelet-ĂĄzsiai konyha rĂ©szekĂ©nt vĂĄlt ismerttĂ©, Ă©s azĂłta az egĂ©sz vilĂĄgon kedvelt Ă©tellĂ© vĂĄlt. Az Ă©tel eredeti verziĂłja egy ropogĂłs tĂ©sztĂĄbĂłl kĂ©szĂŒlt, amelyet kĂŒlönfĂ©le mĂĄrtĂĄsokkal Ă©s fƱszerekkel tĂĄlaltak. A csĂ­pƑs szĂłsszal valĂł kombinĂĄciĂł egy kĂŒlönleges Ă­zĂ©lmĂ©nyt nyĂșjt, ami ideĂĄlis Ă©tkezĂ©st kĂ­nĂĄl a fƱszeres Ă©telek kedvelƑinek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 6 db Cakwe tĂ©szta
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 db Chili
⭕ 2 ek. Szójaszósz
⭕ 1 ek. Cukor
⭕ 1 ek. Ecet
⭕ 100 ml Víz
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Szezámmag

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgd, a chilipaprikĂĄt pedig magozd ki, majd vĂĄgd kis darabokra. Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, Ă©s pirĂ­tsd meg benne a fokhagymĂĄt Ă©s chilipaprikĂĄt.

    A fokhagyma könnyen megéghet, így érdemes alacsonyabb långon pirítani, hogy ne legyen keserƱ.

    2

    Add hozzĂĄ a szĂłjaszĂłszt, cukrot, ecetet Ă©s vizet a serpenyƑhöz. FƑzd 3-4 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek, Ă©s a szĂłsz kissĂ© besƱrƱsödjön.

    Ha a szĂłsz tĂșl sƱrƱvĂ© vĂĄlik, egy kevĂ©s vizet adhatunk hozzĂĄ, hogy a megfelelƑ ĂĄllagot elĂ©rjĂŒk.

    3

    A cakwe tĂ©sztĂĄkat sĂŒsd meg forrĂł olajban, amĂ­g szĂ©p aranybarna szĂ­nt kapnak.

    A tĂ©sztĂĄk gyorsan megsĂŒlnek, ezĂ©rt figyelj arra, hogy ne Ă©gjenek meg. Ha a tĂ©szta tĂșl sötĂ©t, az keserƱvĂ© vĂĄlhat.

    4

    A kĂ©sz sĂŒlt cakwe-t helyezd egy papĂ­rtörlƑre, hogy felszĂ­vja a felesleges olajat.

    A papĂ­rtörlƑ segĂ­t eltĂĄvolĂ­tani a felesleges olajat, Ă­gy a tĂ©szta ropogĂłs marad.

    5

    TĂĄlald a sĂŒlt cakwe-t csĂ­pƑs szĂłsszal leöntve, majd szĂłrd meg szezĂĄmmaggal.

    A szezåmmag extra ropogóssågot ad az ételnek, és fokozza a szósz ízét.