A fokhagymát apróra vágd, a chilipaprikát pedig magozd ki, majd vágd kis darabokra. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a fokhagymát és chilipaprikát.
A fokhagyma könnyen megéghet, így érdemes alacsonyabb lángon pirítani, hogy ne legyen keserű.
Add hozzá a szójaszószt, cukrot, ecetet és vizet a serpenyőhöz. Főzd 3-4 percig, hogy az ízek összeérjenek, és a szósz kissé besűrűsödjön.
Ha a szósz túl sűrűvé válik, egy kevés vizet adhatunk hozzá, hogy a megfelelő állagot elérjük.
A cakwe tésztákat süsd meg forró olajban, amíg szép aranybarna színt kapnak.
A tészták gyorsan megsülnek, ezért figyelj arra, hogy ne égjenek meg. Ha a tészta túl sötét, az keserűvé válhat.
A kész sült cakwe-t helyezd egy papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a tészta ropogós marad.
Tálald a sült cakwe-t csípős szósszal leöntve, majd szórd meg szezámmaggal.
A szezámmag extra ropogósságot ad az ételnek, és fokozza a szósz ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.