Caldillo fokhagymával tálalva, friss kenyérrel

Caldillo fokhagymával

A caldillo egy hagyományos spanyol leves, amelyet a mediterrán vidéken készítenek. A fokhagyma, kömény és citrom kombinációja friss és tápláló ízvilágot ad. Ez a leves ideális választás a hűvösebb napokon, és könnyedén elkészíthető bárki számára. A caldillo története a spanyol vidéki konyhába nyúlik vissza, ahol a háziasszonyok egyszerű, de ínycsiklandó leveseket készítettek az alapanyagokból, amelyek mindig friss és ízletes étkezéseket biztosítottak a családnak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 szegfű Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
500 ml Víz
500 ml Zöldség alaplé
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
0.5 tk. Kömény
1 ek. Petrezselyem
1 ek. Citromlé
2 szelet Friss kenyér

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát hámozd meg és zúzd össze. Egy közepes méretű lábasban melegítsd fel az olívaolajat.

    A fokhagyma zúzása segít, hogy intenzívebb legyen az íze, így jobban átjárja a levest.

    2

    Add hozzá a fokhagymát az olívaolajhoz, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos nem lesz.

    Figyelj, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert akkor keserűvé válik!

    3

    Öntsd fel a vízzel és a zöldség alaplével, majd forrald fel.

    A zöldség alaplé gazdag ízt ad a levesnek, de ha nincs, vízzel is működik.

    4

    Add hozzá a sót, borsot és köményt, majd hagyd, hogy a leves kis lángon 10-15 percig főjön.

    Ha szereted a markánsabb ízeket, adj hozzá egy csipet pirospaprikát is.

    5

    Amikor a leves elkészült, tedd bele a friss petrezselymet és a citromlevet, majd jól keverd össze.

    A friss petrezselyem ízesíti a levest, és a citromlé segít frissíteni az ízeket.

    6

    Tálald a levest friss kenyérszeletekkel, amelyet a leveshez mártogatva fogyaszthatsz.

    A friss kenyér jól felszívja a leves ízét, így gazdagítja az étkezést.