Caldillo fokhagymåval tålalva, friss kenyérrel

Caldillo fokhagymĂĄval

A caldillo egy hagyomĂĄnyos spanyol leves, amelyet a mediterrĂĄn vidĂ©ken kĂ©szĂ­tenek. A fokhagyma, kömĂ©ny Ă©s citrom kombinĂĄciĂłja friss Ă©s tĂĄplĂĄlĂł Ă­zvilĂĄgot ad. Ez a leves ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs a hƱvösebb napokon, Ă©s könnyedĂ©n elkĂ©szĂ­thetƑ bĂĄrki szĂĄmĂĄra. A caldillo törtĂ©nete a spanyol vidĂ©ki konyhĂĄba nyĂșlik vissza, ahol a hĂĄziasszonyok egyszerƱ, de Ă­nycsiklandĂł leveseket kĂ©szĂ­tettek az alapanyagokbĂłl, amelyek mindig friss Ă©s Ă­zletes Ă©tkezĂ©seket biztosĂ­tottak a csalĂĄdnak.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 6 szegfƱ Fokhagyma
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 500 ml Víz
⭕ 500 ml ZöldsĂ©g alaplĂ©
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Frissen Ƒrölt bors
⭕ 0.5 tk. KömĂ©ny
⭕ 1 ek. Petrezselyem
⭕ 1 ek. CitromlĂ©
⭕ 2 szelet Friss kenyĂ©r

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymĂĄt hĂĄmozd meg Ă©s zĂșzd össze. Egy közepes mĂ©retƱ lĂĄbasban melegĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat.

    A fokhagyma zĂșzĂĄsa segĂ­t, hogy intenzĂ­vebb legyen az Ă­ze, Ă­gy jobban ĂĄtjĂĄrja a levest.

    2

    Add hozzå a fokhagymåt az olívaolajhoz, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos nem lesz.

    Figyelj, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert akkor keserƱvé vålik!

    3

    Öntsd fel a vĂ­zzel Ă©s a zöldsĂ©g alaplĂ©vel, majd forrald fel.

    A zöldség alaplé gazdag ízt ad a levesnek, de ha nincs, vízzel is mƱködik.

    4

    Add hozzĂĄ a sĂłt, borsot Ă©s kömĂ©nyt, majd hagyd, hogy a leves kis lĂĄngon 10-15 percig fƑjön.

    Ha szereted a markĂĄnsabb Ă­zeket, adj hozzĂĄ egy csipet pirospaprikĂĄt is.

    5

    Amikor a leves elkĂ©szĂŒlt, tedd bele a friss petrezselymet Ă©s a citromlevet, majd jĂłl keverd össze.

    A friss petrezselyem ízesíti a levest, és a citromlé segít frissíteni az ízeket.

    6

    Tålald a levest friss kenyérszeletekkel, amelyet a leveshez mårtogatva fogyaszthatsz.

    A friss kenyér jól felszívja a leves ízét, így gazdagítja az étkezést.