A fokhagymát hámozd meg és zúzd össze. Egy közepes méretű lábasban melegítsd fel az olívaolajat.
A fokhagyma zúzása segít, hogy intenzívebb legyen az íze, így jobban átjárja a levest.
Add hozzá a fokhagymát az olívaolajhoz, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos nem lesz.
Figyelj, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert akkor keserűvé válik!
Öntsd fel a vízzel és a zöldség alaplével, majd forrald fel.
A zöldség alaplé gazdag ízt ad a levesnek, de ha nincs, vízzel is működik.
Add hozzá a sót, borsot és köményt, majd hagyd, hogy a leves kis lángon 10-15 percig főjön.
Ha szereted a markánsabb ízeket, adj hozzá egy csipet pirospaprikát is.
Amikor a leves elkészült, tedd bele a friss petrezselymet és a citromlevet, majd jól keverd össze.
A friss petrezselyem ízesíti a levest, és a citromlé segít frissíteni az ízeket.
Tálald a levest friss kenyérszeletekkel, amelyet a leveshez mártogatva fogyaszthatsz.
A friss kenyér jól felszívja a leves ízét, így gazdagítja az étkezést.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.