Callos chorizóval, gazdag fűszeres étel chorizóval és marhahússal tálalva

Callos chorizóval

A Callos chorizóval egy hagyományos spanyol étel, amely gazdag ízekkel és fűszerekkel rendelkezik. A Callos, azaz marhahús belsőségek, a spanyol konyha egyik alapvető étke, és a chorizó hozzáadása egyedülálló fűszeres ízt ad neki. Az ételt hagyományosan az utcai piacokon és éttermekben kínálják, különösen télen, mivel tápláló és gazdag ízekkel rendelkezik. A Callos chorizóval ideális választás egy laktató ebédhez vagy vacsorához.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 10 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (tüdő, szív, stb.)
200 g Chorizó kolbász
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 tk. Paprika
1 tk. Pirospaprika
2 ek. Olívaolaj
100 ml Fehér bor
1.5 l Zöldség alaplé
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra. A chorizót szeleteld fel.

    A marhahús darabolásánál ügyelj arra, hogy egyenlő méretű darabok legyenek, hogy egyenletesen főjenek.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd. A paradicsomokat hámozd meg, és vágd fel apró kockákra.

    A paradicsom hámozásához hasznos, ha forró vízbe mártjuk őket pár másodpercre, hogy könnyebben lejöjjön a héjuk.

    3

    Egy nagy lábasban hevítsd az olívaolajat, és pirítsd meg rajta a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagyma pirítása előtt adj egy csipet sót, hogy gyorsabban kiengedje a levét és puhább legyen.

    4

    Add hozzá a marhahúst és a chorizót, majd pirítsd őket 5-7 percig, hogy minden oldalról megpiruljanak.

    A chorizókolbász kis adag zsiradékot ad, amely segít a hús sütésében és ízesítésében.

    5

    Add hozzá a paprika és pirospaprika keverékét, a paradicsomot, és keverd össze. Főzd pár percig, hogy a fűszerek és paradicsom ízei összeérjenek.

    A fűszereket mindig jól keverd el, hogy az ízek egyenletesen oszoljanak el az ételben.

    6

    Öntsd hozzá a fehér bort és a zöldség alaplevet, majd főzd az egészet 40-50 percig, amíg a hús megpuhul.

    A bor hozzáadása gazdagítja az étel ízét, és segít abban, hogy a húsok puhák maradjanak.

    7

    Ízesítsd sóval és borssal, majd tálald melegen.

    Ha túl sűrű lenne, egy kis vízzel pótolhatod, hogy a leves állaga megfelelő legyen.