A marhahúst tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra. A chorizót szeleteld fel.
A marhahús darabolásánál ügyelj arra, hogy egyenlő méretű darabok legyenek, hogy egyenletesen főjenek.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd. A paradicsomokat hámozd meg, és vágd fel apró kockákra.
A paradicsom hámozásához hasznos, ha forró vízbe mártjuk őket pár másodpercre, hogy könnyebben lejöjjön a héjuk.
Egy nagy lábasban hevítsd az olívaolajat, és pirítsd meg rajta a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.
A hagyma pirítása előtt adj egy csipet sót, hogy gyorsabban kiengedje a levét és puhább legyen.
Add hozzá a marhahúst és a chorizót, majd pirítsd őket 5-7 percig, hogy minden oldalról megpiruljanak.
A chorizókolbász kis adag zsiradékot ad, amely segít a hús sütésében és ízesítésében.
Add hozzá a paprika és pirospaprika keverékét, a paradicsomot, és keverd össze. Főzd pár percig, hogy a fűszerek és paradicsom ízei összeérjenek.
A fűszereket mindig jól keverd el, hogy az ízek egyenletesen oszoljanak el az ételben.
Öntsd hozzá a fehér bort és a zöldség alaplevet, majd főzd az egészet 40-50 percig, amíg a hús megpuhul.
A bor hozzáadása gazdagítja az étel ízét, és segít abban, hogy a húsok puhák maradjanak.
Ízesítsd sóval és borssal, majd tálald melegen.
Ha túl sűrű lenne, egy kis vízzel pótolhatod, hogy a leves állaga megfelelő legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.