Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Készíts elő egy quiche formát (kb. 24 cm átmérőjű), és kenj ki kevés vajjal, hogy ne ragadjon le a tészta.
A formát alaposan vajazd ki, különösen a sarkokat, hogy a quiche könnyen kijöjjön sütés után.
A leveles tésztát terítsd bele a formába, úgy hogy az oldalakat is befedje. Szurkáld meg az alját villával, hogy sütés közben ne hólyagosodjon fel.
A tésztát óvatosan nyomkodd a formába, hogy ne szakadjon el. A villával való szurkálás megakadályozza, hogy a tészta megemelkedjen sütés közben.
Fedd le a tésztát sütőpapírral, szórj rá nehezéket (például száraz babot), és süsd vakon 10 percig. Ezután távolítsd el a nehezéket és a papírt, majd süsd további 5 percig.
A vakon sütés megakadályozza, hogy a tészta összeessen, és biztosítja, hogy a töltelék ne áztassa el. A száraz babot vagy rizst később is használhatod vakon sütéshez.
Közben egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és pirítsd meg benne a durvára vágott diót közepes lángon 3-4 percig, amíg enyhén meg nem barnul. Ez kiemeli a dió ízét.
A diót folyamatosan kevergesd, hogy egyenletesen piruljon, és ne égjen meg.
A camembert sajtot vágd kisebb darabokra (nem kell levenni a héját), és tedd félre. Ez a sajt krémes állagot fog adni a quiche-nek, miközben finom olvadékony kérget képez.
A camembert sajtot közvetlenül a hűtőből vedd ki, hogy könnyebben lehessen szeletelni.
Egy tálban keverd össze a tojásokat, tejszínt, sót és borsot. Alaposan dolgozd össze egy habverővel vagy villával, hogy egységes legyen.
A tojásos-tejszínes keveréket ne verd túl habosra, csak keverd össze alaposan.
Szórd a pirított dió felét az elősütött tésztára, majd helyezd rá a camembert darabokat egyenletesen elosztva. Ezután öntsd rá a tojásos-tejszínes keveréket.
A dió és a camembert elosztásánál ügyelj, hogy mindenhol legyen belőlük, így minden szelet ugyanolyan finom lesz.
A maradék diót szórd a tetejére, hogy sütés után ropogós kérget adjon. Süsd a quiche-t 180°C-on kb. 30-35 percig, amíg a közepe megszilárdul és a teteje aranybarna lesz.
Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával. A quiche akkor van kész, ha a közepe már nem remeg, és a teteje aranybarna.
Hagyd hűlni legalább 10 percig, mielőtt szeletelnéd. Ez segít, hogy a töltelék ne folyjon ki, és szépen formázható legyen.
A quiche langyosan a legfinomabb, de hidegen is fogyasztható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.