A narancsot alaposan mosd meg, és vágd félbe. Az egyik felét facsard ki, a másik felét szeleteld fel.
A friss narancs használata kiemeli az ital friss ízét, és még jobban összeillik a fahéjjal.
Egy lábasban öntsd bele a narancslevet, a forró vizet, a fahéjrudakat és a szegfűszeget. Add hozzá a cukrot, és keverd össze.
A fahéj és a szegfűszeg az italnak igazi téli hangulatot ad, de ügyelj arra, hogy ne tedd túl erőssé.
Főzd a keveréket közepes lángon, amíg felforr, majd hagyd pár percig forrni, hogy az ízek összeérjenek.
Ha nem szereted túl édesen, csökkentsd a cukor mennyiségét.
Vedd le a tűzről, és add hozzá az alkoholt. Keverd el, majd tálald az italt egy pohárba.
Ha nem szereted az alkoholt, nyugodtan hagyd ki, az ital nélküle is finom lesz.
Díszítsd a szeletelt narancsdarabokkal, és az ital melegen tálald.
A narancs szeletek nemcsak ízesítik az italt, hanem szépen díszítik is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.