Cannoli csokoládéba mártott végekkel, pisztáciával megszórva, finom ricottás töltelékkel

Cannoli csokoládéba mártott végekkel

A cannoli egy hagyományos olasz édesség, amely szicíliai eredetű, és azóta világszerte népszerűvé vált. Az eredeti receptben a tésztát édes ricottával töltik, de a mai modern változatok gyakran variálnak különböző töltelékekkel és díszítésekkel. A csokoládéval mártott végek és a pisztáciadara egyedivé és gazdaggá teszik a cannolit, miközben megőrzi a klasszikus édes, ropogós textúráját.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Cannoli tészta
400 g Ricotta sajt
100 g Porcukor
1 tk. Vanília kivonat
1 csipet Fahéj
50 g Pistáciadara
150 g Étcsokoládé
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsük el a cannoli tölteléket. A ricottát egy tálban keverjük össze a porcukorral, vanília kivonattal és a fahéjjal, majd alaposan dolgozzuk össze, hogy sima, krémes állagot kapjunk.

    A ricotta legyen friss, mert így finomabb és selymesebb lesz a töltelék.

    2

    A cannoli tésztát vegyük elő, és ha még nem előre készítettük el, akkor egy éles késsel vágjuk fel kis hengerekké, hogy könnyen formázhassuk őket.

    Ha vásárolt cannoli tésztát használsz, figyelj arra, hogy jól előkészítsd a sütést, hogy a tészta kívül ropogós, belül pedig puha legyen.

    3

    A tésztát töltsük meg a kész ricotta krémmel, ügyelve arra, hogy ne legyen túl sok töltelék, mert a cannoli végei akkor könnyen szétcsúszhatnak.

    A cannolit érdemes közvetlenül tálalás előtt megtölteni, hogy a tészta ropogós maradjon.

    4

    A csokoládét olvasszuk meg egy kis olívaolajjal a serpenyőben alacsony hőmérsékleten, hogy finom fényt kapjon.

    Az olívaolaj segít a csokoládé simábbá tételében, és gazdagabb textúrát ad neki.

    5

    Miután a cannoli teljesen megtöltődött, mártsuk meg a végeit az olvadt csokoládéba, majd azonnal hempergessük meg a csokoládéba mártott részeket a pirított pistáciadarában.

    A pistáciadara extra ropogósságot ad, és különleges ízt ad a cannolinak. Kizárólag frissen tálald, hogy megőrizzük a ropogós tésztát.

    6

    Helyezzük a kész cannolit egy tányérra, és hagyjuk a csokoládét megdermedni, mielőtt tálalnánk.