Először készítsük el a cannoli tölteléket. A ricottát egy tálban keverjük össze a porcukorral, vanília kivonattal és a fahéjjal, majd alaposan dolgozzuk össze, hogy sima, krémes állagot kapjunk.
A ricotta legyen friss, mert így finomabb és selymesebb lesz a töltelék.
A cannoli tésztát vegyük elő, és ha még nem előre készítettük el, akkor egy éles késsel vágjuk fel kis hengerekké, hogy könnyen formázhassuk őket.
Ha vásárolt cannoli tésztát használsz, figyelj arra, hogy jól előkészítsd a sütést, hogy a tészta kívül ropogós, belül pedig puha legyen.
A tésztát töltsük meg a kész ricotta krémmel, ügyelve arra, hogy ne legyen túl sok töltelék, mert a cannoli végei akkor könnyen szétcsúszhatnak.
A cannolit érdemes közvetlenül tálalás előtt megtölteni, hogy a tészta ropogós maradjon.
A csokoládét olvasszuk meg egy kis olívaolajjal a serpenyőben alacsony hőmérsékleten, hogy finom fényt kapjon.
Az olívaolaj segít a csokoládé simábbá tételében, és gazdagabb textúrát ad neki.
Miután a cannoli teljesen megtöltődött, mártsuk meg a végeit az olvadt csokoládéba, majd azonnal hempergessük meg a csokoládéba mártott részeket a pirított pistáciadarában.
A pistáciadara extra ropogósságot ad, és különleges ízt ad a cannolinak. Kizárólag frissen tálald, hogy megőrizzük a ropogós tésztát.
Helyezzük a kész cannolit egy tányérra, és hagyjuk a csokoládét megdermedni, mielőtt tálalnánk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.