Cannoli fahéjas töltelékkel díszítve, pisztáciával és étcsokoládéval

Cannoli fahéjas töltelékkel

A cannoli egy híres olasz desszert, amely szicíliai eredetű, és évszázadok óta az olasz konyha egyik legismertebb édessége. A töltött tészta, amelyet édes ricotta töltelék tölt meg, édes, ropogós és krémes textúrával rendelkezik. A fahéjas töltelék egy modern változata a klasszikus cannolinak, amely különleges ízt ad a desszertnek. A csokoládé és a pisztácia hozzáadása pedig vizuálisan is vonzóvá teszi ezt az ínycsiklandó édességet.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
12 db Cannoli tészta (vagy vásárolt kész tészta)
500 g Ricotta sajt
100 g Porcukor
1 tk. Fahéj
1 tk. Vanília kivonat
100 ml Tejszín
30 g Tört pisztácia (díszítéshez)
30 g Étcsokoládé (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A ricotta sajtot egy szűrőn keresztül csepegtetve alaposan le kell önteni, hogy eltávolítsuk a felesleges nedvességet. Ezután tedd egy tálba.

    A ricotta sajt lecsöpögtetése segít abban, hogy a töltelék ne legyen túl folyós.

    2

    Add hozzá a porcukrot, fahéjat, vaníliát és a tejszínt, majd alaposan keverd össze, amíg sima, krémes állagot kapsz.

    A fahéj és a vanília tökéletesen kiegészítik egymást, így nem kell túl sok édesítőt hozzáadni.

    3

    A cannoli tésztát töltsd meg a fahéjas ricotta töltelékkel egy kanál vagy cukrászati tasak segítségével. Ügyelj arra, hogy a tészta szélei is jól megteljenek.

    A tészta ne legyen túl tele, különben a töltelék kifolyhat. Legyen hely a szélén is, hogy szép formát kapjon.

    4

    Miután a cannoli-k megteltek, díszítsd őket törött pisztáciával és reszelt étcsokoládéval.

    A pisztácia és a csokoládé extra textúrát ad, és vizuálisan is nagyon vonzóvá teszi a desszertet.

    5

    Tálald az elkészült cannolit frissen, hogy a tészta ropogós maradjon.

    A cannolit a legjobb frissen tálalni, így a tészta megőrzi ropogós állagát, miközben a töltelék krémes marad.