A ricotta sajtot egy szűrőn keresztül csepegtetve alaposan le kell önteni, hogy eltávolítsuk a felesleges nedvességet. Ezután tedd egy tálba.
A ricotta sajt lecsöpögtetése segít abban, hogy a töltelék ne legyen túl folyós.
Add hozzá a porcukrot, fahéjat, vaníliát és a tejszínt, majd alaposan keverd össze, amíg sima, krémes állagot kapsz.
A fahéj és a vanília tökéletesen kiegészítik egymást, így nem kell túl sok édesítőt hozzáadni.
A cannoli tésztát töltsd meg a fahéjas ricotta töltelékkel egy kanál vagy cukrászati tasak segítségével. Ügyelj arra, hogy a tészta szélei is jól megteljenek.
A tészta ne legyen túl tele, különben a töltelék kifolyhat. Legyen hely a szélén is, hogy szép formát kapjon.
Miután a cannoli-k megteltek, díszítsd őket törött pisztáciával és reszelt étcsokoládéval.
A pisztácia és a csokoládé extra textúrát ad, és vizuálisan is nagyon vonzóvá teszi a desszertet.
Tálald az elkészült cannolit frissen, hogy a tészta ropogós maradjon.
A cannolit a legjobb frissen tálalni, így a tészta megőrzi ropogós állagát, miközben a töltelék krémes marad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.