Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot és sót. Add hozzá a vajat, majd morzsold el a keverékben. Üsd bele a tojást, és öntsd hozzá a fehérbort. Gyúrd sima, rugalmas tésztává. Fóliába csomagolva tedd a hűtőbe 30 percre.
Ha túl száraz a tészta, adj hozzá néhány csepp bort – ne vizet, mert az befolyásolhatja a végső ropogósságot.
Nyújtsd ki a tésztát kb. 2 mm vékonyra, majd vágj belőle 10×10 cm-es négyzeteket. A négyzeteket csavard fel cannoli formára, a széleket tojásfehérjével ragaszd össze.
Ügyelj rá, hogy a forma ne legyen túl szorosan betekerve, így könnyebben el tudod távolítani sütés után.
Hevítsd fel az olajat 180°C-ra, majd a cannolikat adagokban süsd 2-3 percig, míg aranybarnák lesznek. Papírtörlőre szedd, majd kihűlés után óvatosan húzd le a formákról.
Ha nincs hőmérőd, dobj egy kis tésztadarabot az olajba: ha azonnal feljön és buborékol, jó a hőmérséklet.
A ricottát keverd ki a porcukorral, narancsvirágvízzel, reszelt narancshéjjal és csokoládéforgáccsal. Hűtsd a krémet legalább 20 percig, hogy sűrűbb legyen.
A narancsvirágvízből ne adj túl sokat, mert túlságosan intenzív lehet – a kevesebb itt több!
A kihűlt cannolikat töltsd meg a ricottás krémmel. A végeket díszítheted további csokoládéforgáccsal vagy narancshéjjal. Azonnal tálald.
Tálalás előtt szórd meg enyhén porcukorral a cannolik tetejét – fokozza a látványt és az édességet is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.