Carbonara szalonnával tálalva

Carbonara szalonnával

A carbonara az olasz konyha egyik legismertebb és legegyszerűbb tésztaétele, amelyet hagyományosan tojásból, parmezán sajtból és szalonnából készítenek. Eredetileg Róma környékéről származik, és mára világszerte népszerű étellé vált.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Spagetti
150 g Szalonna
4 db Tojás
50 g Parmezán sajt
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a spagettit: forralj vizet egy nagy lábosban, sózd meg, majd főzd meg a tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint.

    A vizet alaposan sózd meg, kb. 10 gramm só/liter víz arányban. Ez segít a tésztának, hogy ízesebb legyen.

    2

    Közben a szalonnát vágd fel kis kockákra, és egy serpenyőben süsd ropogósra olívaolajjal, közepes lángon.

    A szalonnát alacsonyabb lángon kezdd el sütni, hogy a zsírja szépen kiolvadjon, és ropogós legyen, ne pedig megégjen.

    3

    A fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel. A ropogósra sült szalonnához add hozzá a fokhagymát, és pirítsd meg 1-2 percig.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megéghet és keserű lesz. Elég csak éppen megillatoztatni a szalonnával.

    4

    A tojásokat verd fel egy tálban, és keverd el a reszelt parmezán sajttal. Sóval és borssal ízesítsd.

    A tojásokhoz keverhetsz egy kevés tejszínt is a még krémesebb végeredményért. A sóval óvatosan bánj, mert a szalonna és a sajt is sós.

    5

    Ha a tészta kész, szűrd le, de tarts meg egy csésze főzővizet. A tésztát azonnal add hozzá a serpenyőhöz a szalonnával és fokhagymával.

    A tészta főzővize tele van keményítővel, ami segít a szósz sűrítésében és a tészta bevonásában. Ne hagyd ki!

    6

    Öntsd rá a tojásos keveréket, és gyorsan keverd össze, hogy a meleg tésztától a tojás selymesen besűrűsödjön, de ne főjön meg. Ha szükséges, adj hozzá egy kis főzővizet a szósz hígításához.

    A legfontosabb, hogy a tojás ne rántotta legyen! Vedd le a serpenyőt a tűzről, mielőtt ráöntöd a tojást, és folyamatosan keverd, hogy a hő egyenletesen oszoljon el.

    7

    Tálald az elkészült carbonarát frissen reszelt parmezán sajttal, és egy kis borsot is szórhatsz a tetejére.

    A frissen őrölt fekete bors elengedhetetlen a carbonarához! Kínálhatsz mellé egy pohár száraz fehérbort is.