Carimañola hagymĂĄval, ropogĂłsra sĂŒtve

Carimañola hagymåval

A carimañola egy tradicionĂĄlis kolumbiai Ă©tel, amelyet sĂłs töltelĂ©kkel, jellemzƑen hĂșssal vagy sajttal kĂ©szĂ­tenek. A tĂ©szta kĂ­vĂŒl ropogĂłs, belĂŒl pedig gazdag Ă­zekkel van tele. A carimañola gyakran fogyasztjĂĄk reggelire vagy uzsonnĂĄra, Ă©s a legjobb frissen, ropogĂłsra sĂŒtve.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g DarĂĄlthĂșs (sertĂ©s vagy marha)
⭕ 200 g Kukoricaliszt
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 db Tojás
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Bors
⭕ 500 ml Olaj a sĂŒtĂ©shez

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgjuk, majd az olĂ­vaolajon megpirĂ­tjuk egy serpenyƑben.

    A hagymĂĄt ne pirĂ­tsuk tĂșl, csak addig, amĂ­g ĂŒvegesedni nem kezd, hogy megƑrizze a friss Ă­zĂ©t.

    2

    A darĂĄlt hĂșst hozzĂĄadjuk a hagymĂĄhoz, Ă©s addig fƑzzĂŒk, amĂ­g a hĂșs meg nem puhul. SĂłzzuk, borsozzuk Ă­zlĂ©s szerint.

    A hĂșs elkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©t ellenƑrizzĂŒk, hogy jĂłl ĂĄt legyen fƑzve, Ă©s ne maradjon benne rĂłzsaszĂ­n rĂ©sz.

    3

    A kukoricalisztet egy tĂĄlba tesszĂŒk, Ă©s egy tojĂĄst adunk hozzĂĄ. Kis vĂ­zzel összegyĂșrjuk, hogy sima tĂ©sztĂĄt kapjunk.

    Ha a tĂ©szta tĂșl szĂĄraz, egy kis vizet adhatunk hozzĂĄ, hogy könnyebben formĂĄzhatĂł legyen.

    4

    A tĂ©sztĂĄt kinyĂșjtjuk Ă©s kis köröket vĂĄgunk belƑle. Minden körbe egy evƑkanĂĄlnyi hĂșsos töltelĂ©ket teszĂŒnk.

    Hasznålj egy kis kanalat a töltelék pontos adagolåsåhoz, hogy minden darab egyenletes legyen.

    5

    A tĂ©sztĂĄt felhajtjuk Ă©s a szĂ©leit összenyomjuk, hogy a töltelĂ©k ne jöjjön ki sĂŒtĂ©s közben.

    Ha szeretnéd, a széleket egy villåval is megnyomhatod, hogy díszesebb legyen.

    6

    A carimañolĂĄkat forrĂł olajban aranybarnĂĄra sĂŒtjĂŒk.

    Az olaj ne legyen tĂșl forrĂł, mert akkor kĂ­vĂŒl megĂ©ghet, mĂ­g belĂŒl nyers marad. A közepes hƑfok ideĂĄlis.

    7

    PapĂ­rtörlƑn lecsöpögtetjĂŒk a tĂșlzott olajat, Ă©s melegen tĂĄlaljuk.

    A carimañolåk kivålóak egy friss salåtåval vagy joghurtos öntettel, ha szeretnéd.