A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgjuk, majd az olĂvaolajon megpirĂtjuk egy serpenyĆben.
A hagymĂĄt ne pirĂtsuk tĂșl, csak addig, amĂg ĂŒvegesedni nem kezd, hogy megĆrizze a friss ĂzĂ©t.
A darĂĄlt hĂșst hozzĂĄadjuk a hagymĂĄhoz, Ă©s addig fĆzzĂŒk, amĂg a hĂșs meg nem puhul. SĂłzzuk, borsozzuk ĂzlĂ©s szerint.
A hĂșs elkĂ©szĂtĂ©sĂ©t ellenĆrizzĂŒk, hogy jĂłl ĂĄt legyen fĆzve, Ă©s ne maradjon benne rĂłzsaszĂn rĂ©sz.
A kukoricalisztet egy tĂĄlba tesszĂŒk, Ă©s egy tojĂĄst adunk hozzĂĄ. Kis vĂzzel összegyĂșrjuk, hogy sima tĂ©sztĂĄt kapjunk.
Ha a tĂ©szta tĂșl szĂĄraz, egy kis vizet adhatunk hozzĂĄ, hogy könnyebben formĂĄzhatĂł legyen.
A tĂ©sztĂĄt kinyĂșjtjuk Ă©s kis köröket vĂĄgunk belĆle. Minden körbe egy evĆkanĂĄlnyi hĂșsos töltelĂ©ket teszĂŒnk.
Hasznålj egy kis kanalat a töltelék pontos adagolåsåhoz, hogy minden darab egyenletes legyen.
A tĂ©sztĂĄt felhajtjuk Ă©s a szĂ©leit összenyomjuk, hogy a töltelĂ©k ne jöjjön ki sĂŒtĂ©s közben.
Ha szeretnĂ©d, a szĂ©leket egy villĂĄval is megnyomhatod, hogy dĂszesebb legyen.
A carimañolĂĄkat forrĂł olajban aranybarnĂĄra sĂŒtjĂŒk.
Az olaj ne legyen tĂșl forrĂł, mert akkor kĂvĂŒl megĂ©ghet, mĂg belĂŒl nyers marad. A közepes hĆfok ideĂĄlis.
PapĂrtörlĆn lecsöpögtetjĂŒk a tĂșlzott olajat, Ă©s melegen tĂĄlaljuk.
A carimañolåk kivålóak egy friss salåtåval vagy joghurtos öntettel, ha szeretnéd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.