Carne asada tálalva tortillával és salátával

Carne asada

A carne asada a mexikói konyha egyik legismertebb és legkedveltebb fogása. Ez a grillezett marhahús étel friss citrusos páccal készül, amely a húst ízletessé és omlóssá varázsolja. A carne asada tortillába töltve, friss zöldségekkel és korianderrel kínálva az egész világon nagy népszerűségnek örvend. Ez az étel ideális választás baráti összejövetelekre, grillezésekhez vagy családi vacsorákhoz, mivel egyszerűen elkészíthető, mégis különleges élményt nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Marhahús (hátszín vagy rostélyos)
2 ek. Lime lé
100 ml Narancslé
3 ek. Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander
1 tk. Őrölt kömény
1 db Chili paprika
1 tk.
1 csipet Bors
4 db Tortilla
100 g Friss saláta (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a marhahúst, és töröld szárazra papírtörlővel. Egy nagy tálban keverd össze a lime levét, narancslevet, olívaolajat, apróra vágott fokhagymát, koriandert, őrölt köményt, sót és borsot, majd add hozzá az apróra vágott chili paprikát.

    A húst alaposan szárítsd meg, hogy a pác jobban tapadjon rá.

    2

    Helyezd a húst a pácba, és alaposan forgasd meg benne, hogy minden oldalát bevonja. Hagyd pácolódni legalább 1 órán át (vagy akár egy éjszakán keresztül a hűtőben).

    A hosszabb pácolási idő (akár egy éjszaka) intenzívebb ízeket eredményez.

    3

    Melegítsd elő a grillt közepes-magas hőfokra. Helyezd a pácolt húst a grillrácsra, és süsd oldalanként 4-5 percig, amíg szép grillezett nyomok jelennek meg, de a hús belül még szaftos marad.

    A hús vastagságától függően változhat a sütési idő. Használj húshőmérőt a tökéletes eredményért. A közepesen átsült (medium rare) hőmérséklet kb. 54-57°C.

    4

    Vedd le a húst a grillről, és hagyd pihenni 5 percig, hogy a szaftok szépen eloszoljanak. Ezután szeleteld vékony csíkokra.

    A pihentetés elengedhetetlen ahhoz, hogy a hús szaftos maradjon. Mindig a rostokra merőlegesen szeleteld a húst.

    5

    Melegítsd fel a tortillákat a grillen vagy egy száraz serpenyőben, hogy kissé megpiruljanak és rugalmasak legyenek.

    A tortillákat ne süsd túl, mert akkor törékennyé válnak. Csak addig melegítsd, amíg rugalmasak nem lesznek.

    6

    Tálaláskor helyezd a szeletelt húst a tortillákba, és adj hozzá friss salátát vagy más kedvenc feltéteidet. Friss korianderrel díszítve kínáld.

    Kínálj mellé guacamole-t, salsát, tejfölt vagy reszelt sajtot is.