Carne de porco à Alentejana portugál étel tálalva

Carne de porco à Alentejana

A Carne de porco à Alentejana Portugália Alentejo régiójából származik, és a portugál konyha egyik ikonikus fogása. Ez az étel különleges kombinációja a sertéshúsnak és a kagylónak, amelyet friss koriander és sült burgonya tesz teljessé. Az eredeti recept a tenger és a szárazföld ízeinek tökéletes harmóniáját tükrözi, amely a régió gasztronómiájának jelképe. A Carne de porco à Alentejana nemcsak ünnepi alkalmakra, hanem hétköznapi étkezésekre is ideális választás, hiszen egyszerű elkészíteni, mégis rendkívül ízletes.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Sertéslapocka
500 g Vénusz kagyló
4 gerezd Fokhagyma
200 ml Fehérbor
1 tk. Pirospaprika
0.5 tk. Őrölt kömény
2 db Babérlevél
50 ml Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
10 g Friss koriander
500 g Burgonya
500 ml Napraforgóolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Kockázd fel a sertéslapockát 3-4 cm-es darabokra. Készíts egy pácot a fehérborból, zúzott fokhagymából, pirospaprikából, köményből, babérlevélből, sóból és borsból. Áztasd a húsdarabokat a pácba, és hagyd állni legalább 2 órán át.

    Ha van időd, hagyd a húst akár egy éjszakán át pácolódni a hűtőben a még intenzívebb ízekért.

    2

    A kagylókat alaposan mosd meg hideg vízben, és távolítsd el a szennyeződéseket. Tedd félre őket.

    A kagylókat felhasználás előtt ellenőrizd. Ha egy kagyló nyitva van, és nem záródik be, amikor megkopogtatod, dobd ki, mert nem friss.

    3

    Melegíts olívaolajat egy nagy serpenyőben, és pirítsd meg benne a pácolt sertéshúst, amíg aranybarna nem lesz. Vedd ki a húst, és tedd félre.

    Ne tegyél túl sok húst a serpenyőbe egyszerre, mert akkor nem pirul, hanem párolódik. Inkább több részletben pirítsd.

    4

    Ugyanabban a serpenyőben párold meg a kagylókat a megmaradt pác hozzáadásával, amíg kinyílnak. Add hozzá a sertéshúst, és főzd össze 10 perc alatt.

    A kagylókat fedő alatt párold. Azokat a kagylókat, amelyek nem nyílnak ki a párolás során, dobd ki.

    5

    Hámozd meg és kockázd fel a burgonyát, majd süsd aranybarnára forró napraforgóolajban. Szedd ki, és csepegtesd le papírtörlőn.

    A burgonyát sütés előtt áztasd hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges keményítőt, így ropogósabb lesz.

    6

    Keverd össze a sült burgonyát a kagylós-húsos keverékkel. Szórd meg friss korianderrel, és tálald az ételt melegen.

    Azonnal tálald, hogy a burgonya ropogós maradjon. Kínálj mellé friss kenyeret a szaft feltunkolásához.