Carne mechada tålalva rizzsel és korianderrel

Carne mechada (venezuelai marharagu)

A Carne mechada a venezuelai konyha egyik legismertebb fogĂĄsa, amely a hagyomĂĄnyos hĂĄztartĂĄsokban is gyakran kĂ©szĂŒl. Ez az Ă©tel a gazdag fƱszerezĂ©snek Ă©s a lassĂș fƑzĂ©si technikĂĄnak köszönhetƑen vĂĄlt nĂ©pszerƱvĂ© az egĂ©sz rĂ©giĂłban. A marhahĂșs szĂĄlakra tĂ©pĂ©se Ă©s a zöldsĂ©ges alap egyszerre teszi Ă­zletessĂ© Ă©s kĂŒlönlegessĂ© ezt a fogĂĄst, amelyet gyakran rizzsel vagy arepĂĄval tĂĄlalnak.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 1 óra 50 perc
Teljes 2 Ăłra 10 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1 kg MarhahĂșs (lapocka vagy hĂĄtszĂ­n)
⭕ 2 db Hagyma
⭕ 2 db Paprika
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 3 db Paradicsom
⭕ 50 g ParadicsompĂŒrĂ©
⭕ 30 ml NövĂ©nyi olaj
⭕ 15 g Friss koriander
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Bors
⭕ 500 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahĂșst helyezd egy lĂĄbasba, önts rĂĄ vizet, Ă©s fƑzd puhĂĄra közepes lĂĄngon, körĂŒlbelĂŒl 1,5 Ăłra alatt. Ha kĂ©sz, szedd ki, Ă©s hagyd hƱlni.

    A hĂșs fƑzĂ©sĂ©hez hasznĂĄlhatsz kuktĂĄt is, Ă­gy lerövidĂ­theted a fƑzĂ©si idƑt.

    2

    A hagymåt, a paprikåt és a fokhagymåt vågd apróra, a paradicsomot pedig kockåzd fel.

    A zöldsĂ©gek aprĂłra vĂĄgĂĄsa segĂ­t, hogy egyenletesen fƑjenek meg, Ă©s jĂłl elvegyĂŒljenek a raguban.

    3

    HevĂ­tsd fel az olajat egy nagy serpenyƑben, majd pirĂ­tsd meg a hagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt, amĂ­g illatosak nem lesznek.

    Vigyåzz, hogy a hagyma és a fokhagyma ne égjen meg, mert akkor keserƱ lesz az íze.

    4

    Add hozzĂĄ a paprikĂĄt Ă©s a paradicsomot, majd fƑzd 5-7 percig, hogy a zöldsĂ©gek megpuhuljanak.

    A paprikĂĄt Ă©s a paradicsomot addig fƑzd, amĂ­g kicsit összeesnek, de mĂ©g megtartjĂĄk a formĂĄjukat.

    5

    Reszeld szĂĄlakra a fƑtt marhahĂșst (villĂĄval vagy kĂ©zzel), majd add hozzĂĄ a serpenyƑben lĂ©vƑ zöldsĂ©gekhez.

    A hĂșst villĂĄval könnyebb szĂĄlakra szedni, de kĂ©zzel is megteheted, ha Ășgy kĂ©nyelmesebb.

    6

    Keverd hozzĂĄ a paradicsompĂŒrĂ©t, a sĂłt, a borsot Ă©s a koriandert. Önts hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet, ha szĂŒksĂ©ges, hogy megfelelƑ ĂĄllagot Ă©rj el.

    A vĂ­z hozzĂĄadĂĄsĂĄval tudod szabĂĄlyozni a ragu sƱrƱsĂ©gĂ©t. Ha tĂșl sƱrƱ, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kis vizet.

    7

    FƑzd a ragu minden összetevƑjĂ©t alacsony lĂĄngon tovĂĄbbi 20 percig, hogy az Ă­zek jĂłl összeĂ©rjenek.

    A lassĂș fƑzĂ©s segĂ­t, hogy az Ă­zek jĂłl összeĂ©rjenek, Ă©s a ragu igazĂĄn Ă­zletes legyen.

    8

    TĂĄlalĂĄskor kĂ­nĂĄld rizzsel, fƑtt banĂĄnnal vagy arepĂĄval a teljes venezuelai Ă©lmĂ©nyĂ©rt.

    A rizs Ă©s a fƑtt banĂĄn tökĂ©letes kiegĂ©szĂ­tƑi a ragunak, de az arepa is nagyon finom hozzĂĄ.