Carnitas Taco lassan főtt sertéshússal, korianderrel és piros hagymával

Carnitas Taco

A Carnitas Taco Mexikó egyik legkedveltebb utcai étele, amelyet leginkább Michoacán régióban készítenek hagyományosan. A \'carnitas\' jelentése \'kis húsdarabok\', amely tökéletesen leírja ezt a lassan főzött, majd ropogósra sült sertéshúst. Az étel különleges ízét a citrusfélék és a fűszerek egyedi kombinációja adja, amely kiemeli a sertéshús gazdag textúráját. A tortillákba töltött carnitas korianderrel, hagymával és lime levével tökéletes ízharmóniát alkot, így egy igazán autentikus mexikói élményt nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 3 óra
Teljes 3 óra 20 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Sertéslapocka
100 ml Narancslé (frissen facsart)
50 ml Lime lé
1 db Fehérhagyma
5 gerezd Fokhagyma
2 db Babérlevél
1 tk. Őrölt római kömény
1 tk. Füstölt paprika
1 tk. Szárított oregánó
1.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors
50 ml Olívaolaj vagy zsír
10 db Kis kukorica tortilla
10 g Friss koriander
1 db Piros hagyma
2 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéslapockát vágd nagyobb kockákra, majd dörzsöld be sóval, borssal, római köménnyel, füstölt paprikával és szárított oregánóval.

    A nagyobb kockák jobban megtartják a nedvességet a hosszú főzési idő alatt.

    2

    Egy nagy lábosban hevíts olívaolajat vagy zsírt, és pirítsd meg a húsdarabokat minden oldalukon, amíg aranybarnák nem lesznek.

    A húst több részletben pirítsd, hogy a serpenyő ne hűljön le, és a hús szép kérget kapjon.

    3

    Adj hozzá aprított hagymát, fokhagymát, babérlevelet, narancslevet és lime levet, majd önts hozzá annyi vizet, hogy épp ellepje a húst.

    A narancs és lime leve segít a hús puhításában és egyedi ízt ad.

    4

    Fedd le, és lassú tűzön főzd 2,5-3 órán át, amíg a hús omlósan puha lesz és könnyen széthullik.

    Ha van időd, főzd a húst alacsony hőfokon még hosszabb ideig, még omlósabb lesz.

    5

    Ha a hús megpuhult, szűrd le, majd egy serpenyőben vagy sütőben pirítsd ropogósra, hogy a carnitas kívülről karamellizált legyen.

    A sütőben való pirításhoz terítsd el a húst egy tepsiben, és pirítsd magas hőfokon, amíg ropogós nem lesz. A serpenyőben való pirításhoz használj egy kevés zsírt vagy olajat.

    6

    A kukorica tortillákat enyhén pirítsd meg egy száraz serpenyőben, hogy rugalmasak maradjanak.

    A tortillákat egy száraz serpenyőben, közepes lángon pirítsd meg oldalanként 15-20 másodpercig. Így rugalmasak maradnak és nem törnek el.

    7

    Tálald a tortillákon a carnitas hússal, tetejére szórj aprított piros hagymát és friss koriandert. Lime szeletekkel kínáld, hogy mindenki frissen facsarhasson rá lime levet.

    Kínálj mellé salsát, guacamole-t és tejfölt is a még gazdagabb ízélményért.