Carnitas Taco lassan fƑtt sertĂ©shĂșssal, korianderrel Ă©s piros hagymĂĄval

Carnitas Taco

A Carnitas Taco MexikĂł egyik legkedveltebb utcai Ă©tele, amelyet leginkĂĄbb MichoacĂĄn rĂ©giĂłban kĂ©szĂ­tenek hagyomĂĄnyosan. A \'carnitas\' jelentĂ©se \'kis hĂșsdarabok\', amely tökĂ©letesen leĂ­rja ezt a lassan fƑzött, majd ropogĂłsra sĂŒlt sertĂ©shĂșst. Az Ă©tel kĂŒlönleges Ă­zĂ©t a citrusfĂ©lĂ©k Ă©s a fƱszerek egyedi kombinĂĄciĂłja adja, amely kiemeli a sertĂ©shĂșs gazdag textĂșrĂĄjĂĄt. A tortillĂĄkba töltött carnitas korianderrel, hagymĂĄval Ă©s lime levĂ©vel tökĂ©letes Ă­zharmĂłniĂĄt alkot, Ă­gy egy igazĂĄn autentikus mexikĂłi Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 3 óra
Teljes 3 Ăłra 20 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1 kg SertĂ©slapocka
⭕ 100 ml NarancslĂ© (frissen facsart)
⭕ 50 ml Lime lĂ©
⭕ 1 db FehĂ©rhagyma
⭕ 5 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 db BabĂ©rlevĂ©l
⭕ 1 tk. Ɛrölt rĂłmai kömĂ©ny
⭕ 1 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 1 tk. Szárított oregánó
⭕ 1.5 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 50 ml Olívaolaj vagy zsír
⭕ 10 db Kis kukorica tortilla
⭕ 10 g Friss koriander
⭕ 1 db Piros hagyma
⭕ 2 db Lime

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertĂ©slapockĂĄt vĂĄgd nagyobb kockĂĄkra, majd dörzsöld be sĂłval, borssal, rĂłmai kömĂ©nnyel, fĂŒstölt paprikĂĄval Ă©s szĂĄrĂ­tott oregĂĄnĂłval.

    A nagyobb kockĂĄk jobban megtartjĂĄk a nedvessĂ©get a hosszĂș fƑzĂ©si idƑ alatt.

    2

    Egy nagy lĂĄbosban hevĂ­ts olĂ­vaolajat vagy zsĂ­rt, Ă©s pirĂ­tsd meg a hĂșsdarabokat minden oldalukon, amĂ­g aranybarnĂĄk nem lesznek.

    A hĂșst több rĂ©szletben pirĂ­tsd, hogy a serpenyƑ ne hƱljön le, Ă©s a hĂșs szĂ©p kĂ©rget kapjon.

    3

    Adj hozzĂĄ aprĂ­tott hagymĂĄt, fokhagymĂĄt, babĂ©rlevelet, narancslevet Ă©s lime levet, majd önts hozzĂĄ annyi vizet, hogy Ă©pp ellepje a hĂșst.

    A narancs Ă©s lime leve segĂ­t a hĂșs puhĂ­tĂĄsĂĄban Ă©s egyedi Ă­zt ad.

    4

    Fedd le, Ă©s lassĂș tƱzön fƑzd 2,5-3 ĂłrĂĄn ĂĄt, amĂ­g a hĂșs omlĂłsan puha lesz Ă©s könnyen szĂ©thullik.

    Ha van idƑd, fƑzd a hĂșst alacsony hƑfokon mĂ©g hosszabb ideig, mĂ©g omlĂłsabb lesz.

    5

    Ha a hĂșs megpuhult, szƱrd le, majd egy serpenyƑben vagy sĂŒtƑben pirĂ­tsd ropogĂłsra, hogy a carnitas kĂ­vĂŒlrƑl karamellizĂĄlt legyen.

    A sĂŒtƑben valĂł pirĂ­tĂĄshoz terĂ­tsd el a hĂșst egy tepsiben, Ă©s pirĂ­tsd magas hƑfokon, amĂ­g ropogĂłs nem lesz. A serpenyƑben valĂł pirĂ­tĂĄshoz hasznĂĄlj egy kevĂ©s zsĂ­rt vagy olajat.

    6

    A kukorica tortillĂĄkat enyhĂ©n pirĂ­tsd meg egy szĂĄraz serpenyƑben, hogy rugalmasak maradjanak.

    A tortillĂĄkat egy szĂĄraz serpenyƑben, közepes lĂĄngon pirĂ­tsd meg oldalankĂ©nt 15-20 mĂĄsodpercig. Így rugalmasak maradnak Ă©s nem törnek el.

    7

    TĂĄlald a tortillĂĄkon a carnitas hĂșssal, tetejĂ©re szĂłrj aprĂ­tott piros hagymĂĄt Ă©s friss koriandert. Lime szeletekkel kĂ­nĂĄld, hogy mindenki frissen facsarhasson rĂĄ lime levet.

    Kínålj mellé salsåt, guacamole-t és tejfölt is a még gazdagabb ízélményért.